Németh Sándor előrelátóan felkészül: „akik vallják Istent, de a cselekedeteikkel tagadják, azok Isten előtt utálatosak és minden jó cselekedetre alkalmatlanok”

Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze meglátva a vasárnapi választási eredményt minden bizonnyal bátorrá szívta fel magát és egycsapásra meglátta, hogy az általa támogatott nemzeti kormány – finoman szólva – nem a szájíze szerint áll a kereszténységhez.

A süllyedő hajó-effektus

Némethről nem lehetett eddig elmondani, hogy kritikus lett volna Orbánnal és a kereszténységgel kapcsolatos vélekedésével.

A lelkész a 2018-as választások előtt kijelentette, hogy a miniszterelnöki felhozatalból csak Orbán Viktor alkalmas a posztra; gyülekezetének híveit a tavaly márciusi Békemeneten való részvételre buzdította; a baloldal és a Jobbik közötti együttműködést

„szörnykoalíciónak”

nevezte, majd pedig kijelentette:

„bízunk abban, hogy a választási eredmény is olyan lesz, amely inkább az Isten akaratát fogja szolgálni, nem pedig romboló, destruktív emberek számításait”.

– írta az Index.

Mi történt, csak nem….

Németh hétfőn, a választás másnapján a Hit Rádió adásában már arról beszélt, hogy az önkormányzati választás eredményeiben szerepet játszhatott a Borkai-ügy,

„de az utóbbi időben nagy volt az elégedetlenség a kormány munkájával szemben”.

Úgy látja, a kormánynak felül kell vizsgálnia az elmúlt év politikáját, le kell szűrnie a tanulságokat, az eredmények alapján pedig „izgalmas belpolitikai élet várható”.

Jobb ha a képmutató keresztény propaganda lekerül a napirendről. Jobb, ha az evangélium hirdetését az egyházakra hagyják.

Meg az is kikívánkozott az egyház vezetőből,

hogy a hatalomnak meg kell tanulnia, hogy nem tud kereszténnyé tenni senkit sem. „Nagy problémák ebből is származtak”, majd arról beszélt, hogy bizonyos városokban nem jött be, hogy társadalmi igény felett preferálták az egyházakat.

Nagyon vigyázni kell a keresztény névvel való visszaéléssel. A keresztény kifejezés, a Krisztus kifejezésből származik, Krisztus pedig Isten. A Biblia világossá teszi, hogy Isten nevét hiába nem szabad fel venni. Ezzel nem lehet játszani. Ha valaki keresztény, akkor éljen úgy.

Pál apostoltól azt idézte, hogy

akik vallják Istent, de a cselekedeteikkel tagadják, azok Isten előtt utálatosak és minden jó cselekedetre alkalmatlanok. Szerintem Pál apostol e mondata nagyon érvényes a mostani Magyarországi helyzetre

Mondhatnánk, hogy

mi a manó!

– de ez nem biztos, hogy kifejezné a meglepettség-szintet.

A Hit Gyülekezet vezetője azt is hozzátette. Az a

„tragédia a magyar társadalom számára, hogy nem előre megy, hanem egy mókuskerékben van. Lehetséges, hogy 2 év múlva egy olyan nagy fordulat fog történni, mint 2010-ben, csak fordítva.”

6 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük