Németh Szilárd 1.380.000.- forintot szánt az álhíreire

Németh Szilárd nem fukar ember, tudja, ha hazudik, annak ára van. A közpénzzel jól kitömött volt bokszoló – reméljük – saját zsebből perkálja ki azt a büntetést, amit azért róttak ki a Csepeli Hírmondó nevű önkormányzati lapra, mert aránytalanul nagy számban adott helyet Némethnek és tév-információinak.

A lódítás ára

Az Együtt március végén kifogást nyújtott be a Csepeli Hírmondó ellen annak március 29-i száma miatt a helyi Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottsághoz. Az újság ugyanis sérti az esélyegyenlőség a jelöltek és jelölő szervezetek közti eljárási alapelvet, mivel Németh Szilárd, a Fidesz képviselőjelöltje a többi jelölthöz képest nagyobb arányban szerepel. Ráadásul a választási bizottságok és a Kúria is megállapította már a lap korábbi számaiban elkövetett jogsértéseket.

A Budapest 17. Számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság az Együtt kifogását elutasította. Az Együtt ezek után fellebbezést nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottságnak.

Németh Szilárd: Csepel a menekült-álomotthon, de ő szögtől sebes kézzel sem hagyja!

Az NVB pénteki határozatában kimondja, hogy a Csepeli Hírmondó önkormányzati lapként a Fidesz jelöltjének, Németh Szilárdnak aránytalanul nagyszámú megjelenítésével, valamint az Orbán Viktor ésTarlós István, a Fidesz-KDNP álláspontját megjelenítő szerepeltetésével megsértette az esélyegyenlőség a jelöltek és jelölő szervezetek közti eljárási alapelvet.

Az NVB  álláspontja szerint Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP egyéni választókerületi jelöltje jelöltsége, közéleti szereplései kapcsán, figyelembe véve az öt jelölő szervezeteket népszerűsítő cikkeket is, összességében, a lapszám teljes tartalmát vizsgálva hangsúlyosabban jelenik meg, mint a többi jelölt. Így a lapszám alkalmassá vált arra, hogy megbontsa a jelölő szervezetek és jelöltek egyenlő esélyét a választói akarat formálásában.

Ezért az NVB kötelezi a lapot, hogy a határozat rendelkező részét tegye közzé következő számában, valamint 1 millió 380 ezer forintra bírságolta azt. 

Ne közpénzből!

Az ugye nem lenne etikus, ha közpénzből kellene fedeznie a lapnak azt, hogy folyt belőle a Fidesz-reklám, tehát Németh Szilárdnak kutya kötelessége, hogy ne szeretett választókerületének lakóira testálja az adósságát.

Szabó Szabolcs, az Együtt csepeli–soroksári országgyűlési képviselője felszólította Németh Szilárdot, hogy maga fizesse meg a kirótt büntetést.

Az ugyanis nem járja, hogy az adófizetők pénzéből fizessék ki azt a bírságot, amit Németh Szilárd kampánya miatt szabtak ki.

Halálbüntetést kértek az ellenzékiekre Németh Szilárd fórumán

Németh Szilárd: Gyurcsány és egy Brüsszel nevű választást csaltak – még véletlenül sem a Fidesz

Zombik jelölnek? Döbbenetes választási csalások Csepelen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük