Németh Szilárd „békés” adventi huhogása

Hihetetlen nagy energiaválság feszíti Európát és ezt szeretnék Magyarországra is „behúzni” Márki-Zay Péterék, hiszen a „hihetetlen magas rezsiszámláktól” kizárólag a rezsicsökkentés védte meg a magyar családokat – mondta a Fidesz alelnöke, Németh Szilárd a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, alighanem az áldott, békés advent jegyében.

Igazi vegyesvágott MZP-től Bangónéig

Németh Szilárd hangsúlyozta: a baloldal miniszterelnök-jelöltjének a rezsicsökkentést bíráló szavai beleilleszkednek abba a sorba, „amit már megszokhattunk”, példaként említette erre „Bangónénak a patkányozását”. A kormánypárti politikus kifejtette, a baloldali miniszterelnök-jelölt úgy szeretné hitelessé tenni a mondandóját, hogy elkezdi gyalázni, gúnyolni, pocskondiázni azokat, akik nem értenek vele egyet, vagyis a magyarok nagy többségét. Szerintem ez megengedhetetlen – jelentette ki Németh Szilárd, hozzátéve: Márki-Zay Péter a gúnyolódáson túl valójában „veretesen beismerte”, hogy miniszterelnökké választása esetén a

teljes rezsicsökkentést úgy, ahogy van eltörölné”. 

(Ez utóbbi kijelentés nem igaz, ahogy az például a 444-en is olvasható.)

Huhogó üzemmód, egy csipetnyi Brüsszelezéssel

A Fidesz alelnöke kiemelte azt is, a baloldal 2002-ben azt ígérte, hogy nem lesz gázáremelés, majd mégis tizenötször megemelte a gáz és a villany árát, aminek eredményeként előbbi háromszorosára, utóbbi kétszeresére drágult. A baloldal mindenben szeretné teljesíteni a brüsszeli elvárásokat, egy olyan energiaunió létrehozását, amelyben az árakat a piac szabályozza.

„Jól látható, hogy ennek mi a következménye Németországban, Ausztriában, ahol idiótábbnál idiótább filmeket forgatnak arról, hogy mit kell majd akkor tenni, ha nem lesz gáz, meg nem lesz villany”

– fogalmazott. Németh szerint van egy másik következménye is annak, amit Brüsszel erőltet Európára: a gáz ára ötszörösére, a villany ára kétszeresére emelkedett egy éve alatt, valamint

„egekben vannak a benzin- és a gázolajárak”.

Nem véletlen az, hogy vannak országok, amelyek szintén alkalmaznák a magyar kormány nyolc éve sikeresen alkalmazott rezsipolitikáját – mondta a Fidesz alelnöke. Hangsúlyozta, ennek alapja, hogy

a kormány úgy tudja megvédeni a családokat és fenntartani az energiaszolgáltatás biztonságát, hogy nem a profitot helyezi előtérbe, hanem a magyar családok érdekeit.

Szólt arról is, amikor 2002-2010 között külföldi kézben voltak az energiaszolgáltatók, akkor azok azért kaptak tizenötször lehetőséget áremelésre, mert azt mondták:

„a magyarok nem akarnak fizetni és ezért nekik nincs meg a megfelelő hasznuk”.

Vissza MZP-hez, majd jöhet Karácsony

Németh Szilárd aláhúzta, bár teljes képtelenségnek hallatszik, amiket a baloldal miniszterelnök-jelöltje mond, de szerinte valóban azokat a programokat támogatná, hogy:

„az emberek cseréljék le kis autókra a családi autójukat, vagy egyáltalán ne is járjanak autóval, tartsanak majd különböző szüneteket a szolgáltatás igénybevételével, nehogy nagyon megterheljék az egész rendszert.(…)  Volt már ilyen, hadikommunizmusnak is hívták ezt annak idején”

– mondta a Fidesz alelnöke. Jobbcsapott Karácsonynak – csak, hogy teljes legyen Németh adventi portfóliója. Szerinte a főpolgármester „már lebukott” a Városháza-ügyben, miután először „bujkált, majd magyarázkodott, összevissza beszélt”, mindent megtett, hogy

„terelje a figyelmet erről a hihetetlen korrupciós botrányról, ami átlengi az ő vezetése alatt az egész Városházát”.

Elmondta, biztosan nem tud majd megfelelően működni a Városháza-ügy feltárására létrehozott fővárosi vizsgálóbizottság, mert a testület a főpolgármester javaslatára nem hallgathatja meg Bajnai Gordon volt miniszterelnököt.

„Jól látható, hogy mindent el akarnak takarni”, de „világos mindenki előtt, hogy mi zajlik a Városházán”.

Kiemelte,

„itt előre lejátszott ügyek vannak, ezekért mindenféle jutalék jár az embereknek, hol 10 százalék, hol 20 százalék” és ugyanebben a rendszerben szerettek volna túladni a Városházán, „ha úgy tetszik a munkahelyükön”.

Ez teljesen megdöbbentő, de nem újdonság, hiszen 2010 előtt „Demszkyék és Gyurcsányék ugyanezt csinálták: emlékszünk még a Posta-székház-botrányra, a MÁV-székház-botrányra”.  Németh Szilárd felsorolásából valahogy kimaradt, minden székház-botrányok őse az 1993-as  Fidesz-székház  eladási botrány.

Best of Németh Szilárd!

Németh

One thought on “Németh Szilárd „békés” adventi huhogása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest