Németh Szilárd István – többek között Fidesz-alelnök – fegyvertesztelőnek állt!

Németh Szilárd – aki István is –  titulusai szerint egykori rezsibiztos, jelenleg FIDESZ alelnök, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, közösségi oldala bizonyítja, hogy hobbi-szakács, hobbi-író és péntektől próbalövő is.

“Nekem a Scorpion és a P-09 jött be”

Közösségi oldalán számolt be a fent felsorolt beosztásokkal bíró regnáló politikus, hogy kipróbálta, milyen nemzeti, hazai gyártású fegyverekkel lőnek majd katonáink. Azt is elárulta, hogy melyik áll a szívéhez a legközelebb. Azt viszont nem árulta el, hogy kikre céloznak – tervei szerint – a bakák!

“Utoljára 33 évvel ezelőtt, sorkatonaként volt AMD-65-ös gépkarabély és PA-63 pisztoly a kezemben. Nemrég az ezeket – és a pisztolyutódot, a Glock 17-et – felváltó új honvédségi kézifegyvereket, a Digitális Katona program eszközeit próbálhattam ki. A Bren 2 gépkarabélyt, a Scorpion EVO 3 géppisztolyt, és a P-07 illetve a hosszabb csövű P-09 pisztolyokat. A gépkarabélyt egy amerikai M4-essel össze is hasonlíthattam. A Česká zbrojovka gyár típusait egyelőre még Csehországban gyártják, s Kiskunfélegyházán szerelik össze. Azonban 2019 második félévtől már a gyártósorok is az alföldi üzemben lesznek. Ezekkel a világszínvonalú, de egyszerűen kezelhető fegyverekkel fogjuk ellátni a honvédeket, rendőröket, pénzügyőrüket, börtönőröket egyaránt.
Nekem a Scorpion és a P-09 jött be.

Köszönöm Böröndi Gábor és Sándor Tamás tábornok uraknak, hogy a gyakorlatban is megismerhettem ezeket a modern fegyvereket!

Hajrá Magyar Honvédség!”

Mindez képekben elbeszélve szintén a Facebookról:

Galéria (6 kép)

Kapcsolódó

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük