Ez tipikusan az a bejelentés – “akár 2020-ban elindulhat” – amit töltőanyag, amikor éppen nincs mit átadni, felavatni, de szeretné a kormány fenntartani a folyamatos munka látszatát.

Jövőre már képzik is a tanárokat….

Németh Szilárd Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkári minőségében megdicsőülten jelentette be fatornyosában, hogy az oktatáspolitikában nincs megállás, hatalmas terveik vannak.

Akár 2020-ban elindulhat a kadétképzés a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSzC) intézményeiben…

Németh a BKSzC Weiss Manfréd Szakgimnáziumában a tantestület előtt elmondta: a Magyar Honvédség 170 éves történelmének kezdetét az önkéntesség határozta meg, és ezt a hagyományt szeretnék mindinkább előtérbe helyezni.

„Azt szeretnénk, hogy Magyarországon ismét büszkeség lenne a katonai pályát választani”

– hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a kadétképzés túlmutat a fegyveres szolgálaton, és komoly lehetőséget jelent mindenkinek, aki részt vesz benne.

“Katonasuliba” jár a gyerek? Akkor hétfőtől túlélési ismereteket is tanul!

Közbenjárt….

Csepelen a HM parlamenti államtitkárának közbenjárása nyomán valósulhat meg a kadétképzés. Erdélyi Lajos, a tárca humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára elmondta:

jelenleg 55 középiskolában mintegy 2500 diák tanul honvédelmi alapismereteket; a választható érettségi tantárgyat minden megyében tanítják.

A kadétképzés, mint OKJ-s ágazati szakképzés leghamarabb 2020-ban indulhat el például mechatronika, gépészet, informatika és autószerelő területeken.

Srácok! Ha becsöngetnek, támadnak a honvédelmi alapismeretek

A szakképzés után diákok a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen és a szentendrei MH Altiszti Akadémián tanulhatnak tovább. A pedagógusok felkészítése már jövő tavasszal elkezdődik.

Forrás

A közoktatási rendszer bukása: a szülők magániskolákba menekítik a gyerekeket

Frissítve! Az EMMI államtitkára méregdrága magániskolába járatja a gyerekeit

4325 tanár hiányzik az iskolákból

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét