Németh Szilárd: Tarlós a „legnagyobb honvédségi helyőrség” első embere – Ez esetben nem kell számításba venni a hétvégi választáson?

Na végre kiderült, hogy kinek-minek a főpolgármestere Tarlós István! Egy évtizede oktondin azt gondoltuk, hogy Budapest polgáraié, de baromi nagyot tévedtünk. Tarlós a „legnagyobb honvédségi helyőrség” első embere. Így hát őt nem kell számításba venni a hétvégi választáson!

Németh Szilárd „hetet-havat” beszéde…

Olyan polgármesterekre, olyan képviselőkre van szükség, akik megvédik a településüket, és ezért akarnak és képesek együttműködni a Magyar Honvédséggel – mondta a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Remek! Most már nem csak az országot kell reggeltől estig védeni a rá nem rontóktól, de külön-külön minden várost is. Legalábbis annak, aki nemzetinek érzi magát.

„….az elmúlt időszakban az országot járta, hogy beszámoljon a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programról. Több egykori katonavárosban is járt, amelyeket a „Gyurcsány-, Juhász-, Vadai-ámokfutásnak köszönhetően” felszámoltak.”

Legyen minden város helyőrség!

Az államtitkár kijelentette:

a Magyar Honvédség garantálja, hogy az a város, amely helyőrséggé tud válni, a legbiztonságosabb város lesz az országban.

Közölte, a települési önkormányzatok és a Magyar Honvédség között több mint 100 évre visszatekintő, sokrétű, az egész társadalmat átfogó kapcsolat van. Németh Szilárd e kapcsolat három területét emelte ki.

Elsőként azt említette,

hogy az első világháborúval kapcsolatban a kormány hirdetett egy programot a települések tulajdonában lévő temetőkben található hadisírok rendbetételéről. A több mint kétmilliárd forint értékű pályázati program keretében több mint 240 önkormányzattal vették fel a kapcsolatot, s a honvédség, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum szakmai irányítása mellett megújulhattak a katonasírok. Ehhez a sikeres együttműködéshez kellett az önkormányzatok akarata is – jegyezte meg az államtitkár.

A másik együttműködési terület

a régi katonavárosokkal kapcsolatos. Emlékeztetett arra, hogy kedden tartották Szentkirályszabadján a honvédség új logisztikai raktárbázisának alapkőletételi ünnepségét. A beruházás hathektáros területen, 10,5 milliárd forintból valósul meg, a tervek szerint jövőre el is készülhet a központ – közölte, megjegyezve, hogy a honvédség fejlesztése munkahelyteremtéssel is együtt jár.

A harmadik dimenzió

– mondta – a település, a város, a falu, a megye biztonsága.

Magyarország, a magyar emberek biztonságának legfőbb záloga a Magyar Honvédség

– emelte ki az államtitkár, aki ezzel együtt fontosnak nevezte, hogy olyan polgármesterek legyenek a települések élén, akik komolyan gondolják, hogy megőrizzék annak biztonságát.

Budapest, a legnagyobb katonaváros

Németh Szilárd a legnagyobb katonavárosnak nevezte Budapestet, és azt mondta, Tarlós István főpolgármester és a Magyar Honvédség kapcsolata kiváló. Az államtitkár közölte,

Tarlós István személye garancia a biztonságra, hiszen azt sem kockáztatja meg, hogy „bevándorlóvárossá, bevándorló-fővárossá” tegye Budapestet.

Kérdésre válaszolva azt mondta, a honvédség, de az emberek is azt tapasztalják, hogy van különbség kormánypárti és ellenzéki vezetésű városok között.

Nem tudom, ki, hogy van vele, de én nem akarok kaszárnyában élni és mindenféle emberek parancsait teljesítve kiűzni az életemből a gondolkodás készségét. És Ön?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük