Németh Szilárd übertitkos előadása – csak válogatott hallgatóságnak!

Németh Szilárd feltehetően nem érzi igazán vitaképes állapotban magát, hiszen a Citromfa Politikai Műhely meghívására – vagy rájuk erőszakolva – előadására, amit a Miskolci Egyetemen tart, kizárólag titokban szerveztek hallgatóságot.

Eligazítás, vagy kinyilatkoztatás?

Némethtől megszokott, hogy minden említésre méltó megmozdulását dokumentálja facebook oldalán: süt-főz, felavat, díjat kap, előad, sajtóbemutat, van ott minden. Miután kibukott a titkosnak szánt ügylet, megjelent a beszámolója erről is, így mindenki láthatja, kik a “megbízható káderek”.

Németh Szilárd, a honvédelmi minisztérium parlamenti államtitkára az egyetemen működő Citromfa Politikai Műhely hívta meg, amely korábban is rendszeresen szervezett beszélgetéseket közéleti szereplőkkel, ám míg az eseményt a korábbi alkalmakkor széles körben, a Facebookon, és az egyetemen kihelyezett plakátokon és szórólapokon is hirdették, addig a mostani alkalmat a hvg.hu információi szerint kifejezetten titokban tartották:

„bizalmi alapon”

csak a Citromfa tevékenységében részt vevő néhány tucat hallgató tudhatott, illetve vehet részt előadásról. Sőt, őket is kifejezetten kérték: hogy ne csináljanak hírverést az eseménynek, és ne hívjanak további embereket- főként olyanokat ne, akiknek részvételéből „baj lehet”. (értsd: nem a kormánypártokkal szimpatizáló hallgatókat, akiknek akadékoskodó kérdésekkel zavarhatják meg Németh Szilárd előadását).

Megsértődne, ha alkalmatlan lenne katonának? Németh Szilárd “élethosszig tartó” behívhatóságról álmodik?

Az egyetem épülete előtt már jóval a rendezvény kezdete előtt biztonságiak várták a Fidesz alelnökének autóját.

Az előadás a portál információi szerint 15 órakor kezdődött volna, de csúszik, mert a szervezők váratlanul átszervezték a helyszínt – informátoraink szerint azért, mert kiszivárgott az államtitkár érkezésének híre és a szervezők nem akarták, hogy Németh Szilárd valamilyen trollkodás vagy egyéb incidens “áldozata” legyen.

Az esemény előtti percekben sikerült elérniük a Citromfa Műhelyt vezetőjét, Orosz Leventét, aki elismerte, valóban igyekeztek titokban tartani az államtitkár érkezését, az okokról azonban csak annyit mondott, hogy ez az ő személyes döntése volt, mert

„nem akarta, hogy probléma legyen”,

majd visszahívást ígérve letette a telefont. Annyit még elmondott, hogy Németh Szilárd a haderőfejlesztésről és az európai parlamenti választásokról beszél majd a szerencsés bejutóknak.

A Citromfa Műhely legutóbb – decemberben – Orbán Balázst, a Miniszterelnökség stratégiai államtitkárát látta vendégül, de tartott már előadást az európai terrorhálózatokról Hankiss Ágnes, a Fidesz volt EP-képviselője és Lezsák Sándor, a parlament fideszes alelnöke is.

Kapcsolódó

One thought on “Németh Szilárd übertitkos előadása – csak válogatott hallgatóságnak!

  • Na ez a zártkörűség és előre megírt szöveg ami jellemzi vezető emberek tudatvilágát. Maguktól még fingani sem tudnak, egy feltett kérdésre meg egyáltalán nem képesek felelni, már nem is írom, hogy értelmesen, mert az nincs bennük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük