Németh Szilárd: Fekete-Győr zupáljon be, hogy “ízig-vérig magyar tisztet” faragnak belőle!

Németh Szilárd -feltehetően az Orbán-gyerek kipattant külhoni katonai tanulmányait firtató kérdések bagatelizálására- toborzó minőségében “felajánlotta” Fekete-Győr Andrásnak, hogy “sok-sok magyar fiatal nyomdokába lépve, vállalja ő is a haza fegyveres szolgálatát, tegye le a katonai esküt.”

… hogy “ízig-vérig magyar tiszt” lehessen belőle….

Németh közösségi oldalán kínálta fel a lehetőséget:

“Életem árán is megvédem!” Felajánlom Fekete-Győr Andrásnak, hogy sok-sok magyar fiatal nyomdokába lépve, vállalja ő is a haza fegyveres szolgálatát, tegye le a katonai esküt.

Legyen a Magyar Honvédség hivatásos, szerződéses vagy önkéntes tartalékos katonája. Mi mindent megteszünk és biztosítunk ahhoz, hogy “a magyar hazának önfeláldozó, feltétlenül kötelességtudó, minden körülmények között egyenes, szerény életmódhoz szokott, jövendő hivatásáért rajongó, lova­gias gondolkodású, ízig-vérig magyar tiszt” lehessen belőle.

Hazai és külhoni katonai kiképzése után végre olyan férfivá válhatna,

aki nem füstbombákat hajigál a rendőrökre, aki nem az árva gyerekek karácsonyi ajándékainak felgyújtására sarkall, aki nem a románok szekerét tolja Erdélyben, aki a pandémiás veszélyhelyzetben nem hazudozik össze-vissza, aki képes a többi magyarral összefogva együttműködni a koronavírus leküzdése érdekében.”

Háttér…..

Orbán Gáspár népünk “drága”, katonai büszkeségéről derültki, hogy decemberben elvégezte a Sandhurst Royal Military Academy (RMAS) nevű brit katonai elitiskola kilenc hónapos képzését, ahová két másik magyarral együtt a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjasaként került. A miniszterelnök fiának neve a végzettek listáján is szerepel, amit újévkor tettek közzé a Daily Telegraph című lapban. A képzést még 2019 szeptemberében kezdték el, de a járvány miatt félbe kellett szakítaniuk. Alig két hónappal azután, hogy Orbán Gáspár letette az esküt és hivatásos katonává vált, máris megkezdhette tanulmányait a brit katonai elit iskolában. A kilenc hónapos tanmenetet rajta kívül a Honvédelmi Minisztérium (HM) két másik ösztöndíjasa kezdte el. Orbán Viktor fia az adatok alapján december 11-én végzett.

Részleket az alábbi cikkben olvashat:

A Honvédelmi Minisztérium így magyaráz:

A Magyar Honvédségben mindenki számára nyitva áll a lehetőség arra, hogy különböző tanfolyamokra, képzésekre, kiképzésekre jelentkezzen, itthon és külföldön egyaránt.

A katonák kiképzése, át- és továbbképzése kiemelten fontos a Magyar Honvédség számára, és része a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programnak. Ennek keretében az elmúlt években 163 magyar tiszt vett részt különböző kiképzéseken a világ számos országában. Ezen kiképzéseknek nemcsak az a céljuk, hogy minél több katona számára nyújtsunk lehetőséget, de a NATO szövetségi rendszerében elvárás is.

Éppen ezért harcászati szintű képzésen,

kiképzésen 84 tiszt és mintegy 800 altiszt, hadműveleti szintű képzésen 25, míg stratégiai szintű képzésen 54 tiszt vett részt. A hallgatók számára előírt bemeneti követelményeket minden esetben az intézmények határozzák meg.

A jól kiképzett katona jelenti minden erős, ütőképes, jól működő hadsereg alapját. A nemzetközi képzések nemcsak a magyar haderő számára fontosak, de elengedhetetlenek a NATO szövetséges rendszerén belüli együttműködési képesség biztosításához is.

A Honvédelmi Minisztérium visszautasítja a baloldali képviselők vádjait,

és természetesen nekik, gyermekeiknek is ugyanolyan lehetőséget biztosít a honvédséghez való jelentkezésre, mint bárki másnak, és katonaként számukra is nyitva áll a lehetőség – a feltételek teljesítése esetén – külföldi képzések elvégzésére.

 

drog

2 hozzászólás

 • 2021.01.14 - 19:14
  Közvetlen hivatkozás

  Miért nem az Orbán-gyerekből faragtak itthon ízig-vérig katonát? Miért kellett 37 millió közpénzt kiadni, hogy egy puccos angol Intézetben tanuljon? 9 hónap 37 millió Ft? Ez egy röhej. Az itthoni katonai iskolákkal mi a baj? Tulajdonképp ez egy beismerés is, hogy itthon nincs megfelelő oktatás ezen a téren SEM! Másrészt kiváncsi vagyok, hogy hány magyar, nem kormányközeli pereputtyba tartozó katona jutott még hozzá ehhez a 37 milliós “bulihoz”?
  A kedves nagypapi többmilliárdos osztalékot vett ki a kavicsbányáiból, ebből nem futotta volna a kisunokája tanfolyamára? Ha már ilyen puccos helyen sikerül a fejébe tölteni az anyagot? Ne Fekete-Győrnek kínálgassa Németh a magyar katonaságot, hanem a gazdája gyerekének

  Válasz
 • 2021.01.15 - 21:16
  Közvetlen hivatkozás

  hogyan lehet 2 honap után valaki hivatásos????? anno 3 honap volt csak az ALAKI kiképzés…..kiváncsi lennék éles helyzetben mit produkálna ez az illetö?

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük