"Németország immár a homokosok Mekkája" és más Bencsikségek - Városi Kurír

Sorting by

×

“Németország immár a homokosok Mekkája” és más Bencsikségek

Bayer Zsoltot nélkülöznie kellett kedvelőinek hétfő este a Hír TV Sajtóklubjában, de a műsor többi szereplői így sem fogták vissza magukat. A kezdő téma természetesen a hétvégi Magyarország-Franciaország meccs volt, ahol a nemzeti tizenegy kvázi győzelemmel felérő döntetlent játszott a világbajnok ellen.

Hirdetés

“Azt gondolom – és ezt minden szolgalelkűség nélkül – hogy ez Orbán Viktor óriási diadala”

– jelentette ki kezdés gyanánt a Demokrata főszerkesztője. Egy pillanatra vegyük komolyan, amit Bencsik mondott: valóban csak annyira tartja kedvenc pártja kedvenc vezetőjét, hogy ha minden tudását összeszedi, akkor is csak egy döntetlenre képes? Ez lenne az óriási diadal, amit képes elérni? Nincs túl jó véleménnyel a Kedves Vezetőről!

Erre érdemes volt közmilliárdokat elkölteni?

Bencsik András hosszasan sorolta a siker építőköveit:

a stadionokat, az országszerte zajló pályaépítéseket, valamint a focicsapatokra költött “iszonyatos mennyiségű energiákat”.

Tényleg erre alapoz?

“Ez a focicsapat (…) felemelkedett ahhoz a dologhoz, ami itt lezajlott az országban az elmúlt tíz évben”

– vonta meg a mérkőzés és a Fidesz elmúlt 11 évének mérlegét és vonta le a konzekvenciáját.

A németek kihúzták a gyufát a megmondóembernél….

Szóba került a müncheni Allianz Aréna esetleges szivárványszínű kivilágítása, amiről az UEFA hétfő esti döntése szerint nem jön össze. Mivel a műsort feltehetően korábban vették fel, ezért a résztvevők nem értesülhettek a fejleményről. Bencsik András a témával kapcsolatban azt tartotta fontosnak közölni hogy

“Németország immár a homokosok Mekkája… erre nem lesznek büszkék a későbbiekben”

(A bekezdés első felében taglalt gondolatmenet 1:02-nél, a második pedig 9:17-től hallgatható meg az alábbi videóban – a szerk.)

“Rákosi alatt nem volt ekkora ánusznyalás…..”

A négy vezércikkből egy kakukktojás. Nem azért mert a másik három cikk az ötvenes évek kommunista diktatúrája alatt a született a 6:3-as angliai győzelem másnapján. Hanem azért, mert a másik három ocsmány kommunista propagandista nem mert addig elmenni az ánusznyalásban, hogy a focisták sikeréért az ország vezetőjét ajnározza nyíltan.

Pedig akkor Rákosi Mátyás volt a Főnök és az nem a szerénységéről volt ismert. De úgy látszik, még az akkori propagandisták is jobban tudtak disztingválni, mint Rogán beosztottai.

Nem voltam rest, az Arcanum adatbázisában átnéztem a meccset követő hét nap össes példányszámát a Népszava, Népsport, Magyar Nemzet, Népszabadság napilapokból. Miközben viszonylag sok hazug utalás volt arra, hogy az Aranycsapat sikere a szocializmus és a munkás-paraszt népi demokrácia sikere lenne,

EGYETLEN utalás sem volt arról, hogy Rákosi elvtárs vezetése nélkül ne jött volna létre a világraszóló siker.

Máskülönben elég sok a hasonlóság – írta Hadházy közösségi oldalán.

 

bencsik

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.