Ha Németországba utazna, akkor erre figyeljen! - Városi Kurír

Sorting by

×

Ha Németországba utazna, akkor erre figyeljen!

Az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni védekezés részeként negatív vírusteszt-lelet felmutatásához kötik Németországban keddtől a repülőgépen érkezők belépését. A szövetségi egészségügyi minisztérium rendelete szerint a légitársaságok csak negatív teszteredménnyel rendelkező utasokat engedhetnek a Németországba induló gépek fedélzetére.

Hirdetés

A tesztet legkésőbb az indulás előtt 48 órával kell elkészíteni

Lehet PCR-teszt vagy antigén gyorsteszt. Az eredményt papíron vagy digitális formában kell rögzíteni német, angol vagy francia nyelven.
Pozitív lelet esetén az érvényes menetjeggyel rendelkező utas nem léphet a fedélzetre, hanem követnie kell a vírushordozókról szóló helyi szabályokat, vagyis karanténba kell vonulnia a saját költségén.

A rendelet egyelőre május 12-ig érvényes

Felmentést csak a repülőjáratokon dolgozók és az ötévesnél kisebb gyerekek kapnak.
A rendelkezés előzménye, hogy a helyi korlátozások lazítása révén ismét tízezrek utaznak a németek egyik legkedveltebb üdülőhelyére, a Spanyolországhoz tartozó, földközi-tengeri Baleár-szigetekre, miközben a németországi szálláshelyek nem fogadhatnak üdülővendégeket, és a szövetségi kormány azt kéri, hogy a járvány lassítása érdekében még egy ideig mindenki tekintsen el a szabadidős utazástól.

A berlini vezetés azt is megvizsgálta,

hogy meg lehet-e tiltani ideiglenesen a külföldi üdülőhelyek látogatását. Megállapították, hogy az elképzelés jogi akadályok miatt nem valósítható meg. Ezért végül egyelőre csak a negatív tesztlelet felmutatásának kötelezettségével egészítették ki a járványügyi szabályozást.
Az új rendelet mellett az összes eddigi is érvényes még, vagyis a negatív teszt nem ad felmentést a karanténkötelezettség alól a SARS-CoV-2-vel vagy a vírus új változataival súlyosan fertőzöttként számon tartott országokból, térségekből érkezőknek.

Németországban erősödik a járvány harmadik hulláma

A legfontosabbnak tartott mutató, az úgynevezett hétnapi fertőzésgyakoriság – a megelőző hét napon regisztrált új fertőződések százezer lakosra vetített száma – egy hónap alatt csaknem megduplázódott, a március elején regisztrált 67,50-ről 135,2-re emelkedett a Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) adatai szerint.

 

Németország

Friss német adatok

Az intézet keddi összesítése szerint az előző 24 órában 9549 fertőződést szűrtek ki tesztekkel. Ez csaknem harmincszázalékos növekedés az egy héttel korábbi 7485-höz képest. Az új regisztrált fertőződésekkel együtt 2 791 822 ember szervezetében mutatták ki a SARS-CoV-2-t. Ugyanakkor a vírus által okozott betegséggel (Covid-19) összefüggésben egy nap alatt regisztrált halálesetek száma 180-ra csökkent az egy héttel korábbi 250-ről. A csökkenést a legidősebb korosztályokra és a leginkább veszélyeztetett csoportokra összpontosító oltási kampány előrehaladásának tulajdonítják szakértők. Az új halálesetekkel 76 093-ra emelkedett a járvány halálos áldozatainak száma Németországban.

FRISS HÍREINK!>>>>>

 

Németország

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Ha Németországba utazna, akkor erre figyeljen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.