A nemlétező KDNP 126 milliót eszik – nem százon! – évente

KDNP = világszám! Úgy van kormányon, hogy senki nem választotta meg, a támogatottsága még a hibasávban sincs, de van öt arca és 126 milliós évi költése. Ez az egész olyan “nemzeti”!

KDNP-tag kerestetik!

Az öt ismert pártkatona: Semjén Zsolt, Harrach Péter, Simicskó István, Rétvári Bence és nemrég csatlakozott a kvartetthez Hollik István. Lássuk be, szereplésük nélkül, ha nem is kevesebbek, de mindenképpen mosolytalanabbak lennénk. Ám, hogy mindez a humorforrás megérne 126 millió forint közpénzt, az vitatható.

A 168ora.hu adatigényléséből derült ki, hogy a csak szavak szintjén, hallomásból tudhatóan élő párt ennyit “eszik évente”.

Lássuk a 2017-es frakcióköltéseiket:

Nem lehet a szemükre vetni – és talán ez az egyetlen pozitívum – hogy alkoholizálnának, ám annál inkább szeretik a hasukat, bőkezűen ajándékoznak a pénzünkből és hívei a luxusnak. E téren lepipálják a nagytestvér Fideszt is. A 17 képviselő összesen 4 millió 837 ezer 593 forintot költött el csak élelmiszer- és italvásárlására. Hiába no, ahhoz, hogy az ember gyereke ennyi fontos dolgot tegyen (?) enni-inni kell! A sláger a kávé-tea kombó volt, arra 810.000 .- forintunkat adták ki.

A Metro áruházlánc volt a kedvenc beszerzési helyük, ahol plajbászra és más irodaszerre összesen 717 ezer 872 forintunk ment el.

A számlákból kitűnik, hogy valakinek a népes táborból gerincproblémája van, mert „speciális munkaegészségügyi eszköz” néven vásároltak egy széket a Spinális Magyarország Kft-től 224 ezer 700 forintért. Lehet, hogy felváltva ülnek benne, de kötve hihető, hogy ez az ülőalkalmatosság rendbe tenné a gerincesség problematikáját.

Ajándék a felebarátoknak

„Ajándékcsomagok és ásványvíz” címen a H&P Kincses Sziget Kft. nevű céggel tavaly 10 szerződést is kötöttek, az Országgyűlésnek leadott számlák tanúsága szerint 9 millió 395 ezer 872 forint értékben. De a KDNP ajándékozási kedve itt nem állt meg, a Lekvárosház Kft.-től is vásárolt kétszer ajándékcsomagokat, 1 millió 201 ezer 339 forintért – igen, a cég nevéből és honlapjából következően ennyit fordítottak a kereszténydemokraták lekvárra –, de további ajándékkosár és –csomagbeszerzéseik is voltak 1 millió 863 ezer 850 forint értékben. Könyveket is ajándékoztak: négyszer rendeltek összesen 883 ezer 172 forintot fizettek ki ezekért. (További két alkalommal is rendeltek könyvet, de azt vélhetően maguknak, több mint 700 ezer forint értékben.)

113 ezerért vettek még kosarakat az ajcsikhoz, hiszen nem lehet csak úgy kézbe adni a cuccot. Vettek még képeslapokat és hozzáillő borítékot – hisz a kapcsolatot ápolni kell – 800.000-ért, aminek ellenére 100.000-ért „online képeslapküldő program kifejlesztése, programozása”  címen is kötöttek szerződést.

Logózott repiajándékra 2 millió 653 ezer 500 forintnyi közpénzt szórtak el, de még mindig nem értünk a végére. Két alkalommal kihelyezett frakcióülést is szerveztek 17-üknek, amire összesen 10 millió 836 ezer 588 forintot költöttek. Tizenegy szerződés bizonyítja, hogy további konferenciaszervezésre, vendéglátásra, hangosításra és a hangszerek helyszínre szállítása összesen 5 millió 978 ezer 111 forint volt.

Mobil

Mobil- és számítástechnikai eszközöket 2017-ben 17-ük részére kétszer vásároltak. Ezekre 1 millió 7 ezer 86 forint ment el. Számítógépek és informatikai eszközök beszerzésére, vagy például „oktatólaptop” bérlésére összesen 1 millió 990 ezer 900 forint ment el, számítástechnikai tanácsadásra 4 millió 460 ezer, de a KDNP „szakmai anyagok szkennelésére, rendszerezésére” is elköltött 900 ezer forintot, miközben saját – a párt, és nem a frakció – honlapjára, annak üzemeltetésére, átalakítására, fejlesztésére, a webdesign megújítására, „tartalommal feltöltésére”, valamint főszerkesztésére mindösszesen 7 millió 750 ezer adóforintot fizetett ki az Országgyűlés Hivatala.

Utazgattak is a szent emberek, autóval kapcsolatban összesen 1 millió 498 ezer 62 forintot költöttek, ezen felül pedig 2015 óta fennáll a KDNP-nek egy 4 és fél millió forintos keretszerződése egy taxitársasággal is. Saját külső megjelenésükre és annak megörökítésére, sőt, ha nem sikerült jól a fotó, akkor retusra több szerződés keretében összesen 13.000.000. adóforintot szántak.

„Nyomdai kiadvánnyal, havilappal kapcsolatos” tevékenységekre (nyomda, szerkesztés, tördelés) öt szerződéssel további 4 millió 236 ezer forintot számláztak. A KDNP-frakció persze nem csak a saját újságjaira kíváncsi, hiszen sajtófigyelésre 1 millió 440 ezer forintot kapott a Mandinka Bt., reggeli hírösszefoglaló készítésére pedig a kormányoldal kifizetési listáinak gyakori szereplője, a Médianéző Kft. kapott 1 millió 530 ezer forintos megbízást. A hírek rögzítésével, s archiválásával a Marketing és Média Bt-t bízták meg 960 ezer forintért.

A fentieken kívül volt még online újságban való folyamatos megjelenés, közvéleménykutatás is, amiről részletesen itt olvashat.

Hogy kikre is költött pontosan?

A KDNP frakció tagjai:

Harrach Péter frakcióvezető, Latorcai János frakcióvezető-helyettes, Szászfalvi László frakcióvezető-helyettes, Vejkey Imre frakcióvezető-helyettes, Aradszki András, Firtl Mátyás, Földi László, Gaal Gergely, Hargitai János, Hoffmann Rózsa, Hollik István, Móring József Attila, Rétvári Bence, Semjén Zsolt, Seszták Miklós, Simicskó István, Soltész Miklós.

(forrás: 168óra)

Egy hozzászólás itt: “A nemlétező KDNP 126 milliót eszik – nem százon! – évente

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük