Nemzethykeresztény Összeröffenés Napja – Fidesz média

Hiszen tudhattuk, vagy legalábbis kellett volna tudni: amit a Fidesz és a nála is szélsőségesebbek – vannak olyanok? – “nemzeti összefogásnak” neveznek, abból, ha a nemzetközi és belpolitikai helyzet fokozódik, kenetes hangú népbolondító szélhámosoknak és elvadult, a két világháború közti időszak legocsmányabb hangján megszólaló uszítók összefogása lesz.

Ezek a Pesti Srácok?

Meglehet, a lap az újnyilasokhoz szól, de azokhoz, akik a Fidesz táborán belül vannak, vagy legalábbis oda bevonhatók. Nem véletlen, hogy e lapnak is visszatérő vendégei a fideszes potentátok. Igaz, a “közmédia” sem sokkal jobb – szokott is idézni tőlük.

Ami a fideszes – Gulyás Gergely szerint erkölcsi fölényben lévő – orgánumokat illeti, nem először írom: Európában talán az orbáni úton járó néhány állam kivételével sehol sincs olyan útszéli hangú, neonáci-újnyilas anyagokat is rendszeresen közlő média, mint nálunk. Olyan terjedelmű, mint nálunk, biztosan nincs: Bende Balázstól Bayer Zsoltig és szakértő elemzők sokaságáig szédeleghet az ember…

Megszokhatatlan dolog ez, mégis megszoktuk

Az azért szerencse, hogy csupán évente egyszer ünnepli a Fidesz a nemzethykeresztény összeröffenés napját.

Szóval figyelni kell a prostisrácokra és tévéjükre is, mert belőlük érthetjük meg, mire készül, mire uszít a Fidesz. Ám a belinkelt cikk túlmegy minden határon. Csak remélni lehet, hogy szomszédaink nem küldenek csapatokat a magyar határra… Az egész írás a legalpáribb uszítás szintjén van – jól jelezve, hogy a Fidesz (szinte) semmitől sem riad vissza.

Napi példa, cikk tőlük:

Soha nem mondunk le a hazánkról

Persze, amilyen vad a szöveg, annyira ostoba is. De azért a szomszédokkal való viszonyunkat megzavarhatja – különösen akkor, ha fölfogják: a PS-ből  is a Fidesz, a magyar kormánypárt beszél.

A cikk utolsó bekezdését idézem:

“A Kárpát-medence minden egyes talpalatnyi földje, ahol magyar emberek élnek s a Himnuszt éneklik: a miénk. És amíg ott magyarul beszélnek, a miénk is marad. Átnevezhetik, föllobogózhatják rusnya sárgával, parádézhatnak akár hetente is hősi halottaink sírjain: attól még magyar marad. Százegy esztendő nem a világ. Újra el fog jönni a mi időnk, készüljünk!”

Nos, ha ezt az uszító bárgyúságot szomszédaink komolyan vennék,

villámgyorsan gondoskodnának arról, hogy senki se énekelhesse a Himnuszt, senki se beszélhessen magyarul… A fideszes PS. a”magyar felsőbbrendűség”, “kultúrfölény” hangján szólalt meg: minden túlzás nélkül a söpredék hangján. Olyan hangon, amely nem tűrhető el az EU-ban – legalábbis kormánypárt lapjától nem.

Ezért nem intézhető el a dolog annyival, hogy köhög a bolha.

Meg azért sem, mert a cikk utolsó szavát – készüljünk! – mintha Orbán szájából vette volna a szerző…

(Illusztráció: Szabad aHang)

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

Fidesz

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.