Nemzeti “digitáliskatona” praclijába nemzeti “szuperfegyvert”!

Emlékeznek még a hét nemzeti szuper-hírére? Németh Szilárd, a nemzeti fegyverszakértő közösségi oldalán büszkélkedett el azzal, hogy annyira menő a magyar honvédség, amióta a szárnyai alá vette őket, hogy mostantól már nekünk is van – hála és köszönet – “digitális katona” jelmezünk. Erre a tromf a szuperfegyver!

Egy újabb nemzeti szupercucc – milliárdokért!

Nem tűnt fel eddig, hogy a kormánypropaganda szerint nekünk, magyaroknak még véletlenül sincs semmink, ami nem szuper, vagy világhírű, esetleg utolérhetetlen. Na jó, ilyenkor nem az egészségügyről, a oktatás színvonaláról, vagy a demokrácia vívmányainak betartásáról beszélnek, hisz ezek szóra sem érdemesek.

Az sem volt régen, amikor bejelentették és persze pénzmaggal is megtámogatták a mindenre – főleg ránk! – figyelő politikusaink, hogy az űrkutatás a magyar jövő. Ferencz Orsolya magyar műholdról álmodott és kapott is regisztrációra 2.2 milliárd közforintot.

De csitt szívünk, vissza a mába, a szuperfegyverhez!

A magyarnemzet.hu értesülése szerint már nem kell sokat nyugtalanul forgolódnunk az ágyban, mert hamarosan különleges fejlesztéssel rukkolhat elő a honvédség modernizációs intézete, a szervezet ugyanis egy speciális mesterlövészfegyver kifejlesztésén dolgoznak. Információik szerint a magyar „szuperfegyver” a hadsereg új szervezetének, a Magyar Honvédség Modernizációs Intézetének (MH MI) egyik nagy dobása lesz. A fejlesztés alatt álló mesterlövész puskáról egyelőre nem sok minden tudható, mivel az adatok nemzetbiztonsági okokból is védett információk. Katonai szakértők szerint ugyanakkor

„a speciális fegyver legfőbb újítása várhatóan a Digitális katona programhoz köthető, vagyis a fejlődési irányokat tekintve a komputeres vezérlés lehet majd a „szuperfegyver” különlegessége”

A portál a szakértőktől úgy értesült, ez azt jelentheti, hogy

egy ballisztikai számítógéppel kombinált tűzvezető rendszeren dolgozhatnak, és a fegyver a kor elvárásainak megfelelően rendelkezhet éjjellátóval és infra távcsővel is.

… és, hogy mindezt minek? Hát, kérem….

A speciális fegyver amellett, hogy bizonyos területeken és feladatokra használhatják a magyar lövészek, illetve a hazai különleges műveleti csoportok is, elsősorban üzleti szempontból lehet fontos. Egyrészt elősegítheti a magyar hadiipar fejlődését, másrészt komoly igény lehet rá a piacon.

E szerint nem szándékozunk felhasználni és azt sem tudjuk, hogy kell-e a piacon, csak úgy gyártjuk. Remek, mondhatni hungarikum! Átgondolt, kiérlelt, megokolt elhatározás egy mindenre odafigyelő szakértőgárdától. Egyszerűen: hurrá!

Kis adalék Németh Szilárdhoz…..

Valami ősi érdeklődés fűzheti a honvédelmi tótumfaktumot a mordályokhoz! Íme:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük