Nemzeti, vagy nemzetietlen érzelműek voltak a dinók?

A Természettudományi Múzeumot költöztetni akarják: kell a hely a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek, ami a kormány szíve csücske.

Noha híve vagyok a vidéki kulturális központok gazdagításának,

a Természettudományi Múzeum gyűjteménye különösen sérülékeny, (gondoljunk a milliónyi apró csontocskára, a rovarok és ősnövények maradványaira stb.), költöztetésük a szakemberek szerint súlyos veszteségekkel jár.

Az emberminisztérium természetesen tudta a megoldást a helyzetre:

egyrészt a nemzet nyugalmának megőrzése érdekében eltiltották a nyilatkozástól a múzeum főigazgatóját, másrészt gyorsan kiírták a pályázatot egy kezesebb múzeumi főnök megtalálására. A nyertes -micsoda véletlen!- belenyugszik a költöztetésbe. Saját korábbi részlegét, az antropológiait azért nem vinné messze: a többi mehet, de annak Bicskén tervez egy Magyar Embertani Intézetet, (Zseniális! Felcsúttal máris lesz összeköttetés a kisvasúton.) Célja pl. annak vizsgálata, hogy a hunok rokonai-e a honfoglaló magyarok. Ha a kedves megrendelő parancsolja…

A hvg kezébe került pályázata orrba-szájba szidja a régi vezetés “zoológiai elkötelezettségét”, és főleg azt, hogy ők “legfeljebb a szavak világában álltak ki a nemzeti értékek mellett, de a mindennapi működés szintjén elsősorban a nemzetközi elvárásoknak, trendeknek próbáltak eleget tenni”.

Micsoda fertő!

Szerencsére biztos abban, hogy saját terveihez majd megadja

“az elkötelezett nemzeti kormánypolitika a stabilitást”.

Akármekkora bűn, fel kell tárnom családom eléggé el nem ítélhető “zoológiai elkötelezettségét”. Ami pláne nemzetközi. Annak idején a fiam, majd az unokáim főleg a dinókat imádták a múzeumban. Csak most nem tudom, nemzeti érzelmű dinók voltak-e kiállítva. Attól a nemzetietlen régi vezetéstől kitelik, hogy direkt csak a külföldi dinókat mutogatta.

Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük