Nemzeti Hungarikum: talált egy dolgot a kormánypárt, az ellenzék és a függetlenek, amiben teljes az egyetértés!

Azért ez szép! Az egymásra mindig acsarkodó, semmiben egyet nem értő magyar ellenzék, kormánypárt és a pár független, akiket azért fizetünk a parlamentben, hogy képviseljenek minket végre végig gondolva, hogy a konszenzus viszi előre az országot egyöntetűen megegyeztek abban, hogy ezentúl is lehessen alkoholos befolyásoltság alatt lézengeni az ország házában. Hurrá!

Orbán is megmondta: pálesz-szabadság van!

Az Országgyűlés Igazságügyi bizottsága két független képviselő igen szavazata mellett kormánypárti és ellenzéki egyetértésben elutasította Székely Sándor javaslatát, amely a házszabályt szigorította volna a képviselők (és munkatársaik) alkoholmentes munkavégezésének ellenőrizhetőségével.

Székely Sándor keddi, az MTI által idézett közleménye szerint rámutatott, hogy

a javaslata „a kellemetlen mendemondák” elkerülése érdekében részint megtiltotta volna az Országgyűlés területeire az alkoholos italok bevitelét, illetve fogyasztását, részint pedig a gyanús esetekre nézvést megteremtette volna az alkoholszondás ellenőrzés lehetőségét.

A képviselő csalódottságának adott hangot, mert a világ számos parlamentjében szigorú alkohol- és drogtilalom van, amelyet kellő szigorral, adott esetben kiképzett kutyák segítségével ellenőriznek, így például Londonban, a világ legelső parlamentjében is. Véleménye szerint

a magyar kivagyiság ismét győzedelmeskedett, és a magyar képviselők jottányit sem engednek még a leginkább elutasított pökhendiségükből sem.”

Orbánságok pálesz-ügyben

Feltehetően gumicsontnak szánta a miniszterelnök, mert ki gondolná, hogy az ország első embere alkoholista lenne, vagy, hogy csak azért mond dolgokat, hogy bizonyos rétegben szimpátiát keltsen maga iránt. A mondat mégis elhangzott, méghozzá ilyen körítéssel:

Az LMP-s Csárdi Antal azt kérdezte a miniszterelnöktől,  hogy megfelel-e a társadalmi igazságosság elvének és az emberek szükségletének, hogy az alapvető élelmiszerek túlnyomó többségének 27 százalék az áfája, az éttermi szolgáltatásoké viszont 5 százalék. Erre reagált Orbán:

a pálinka is a 27 százalékos áfakategóriába tartozik, bár szerinte alapvető élelmiszernek minősül.

Röhög az osztály, a Fidesz-frakció hálásan hahotázik. A sikert látva, a főnök a második körben rátesz egy lapáttal:

“Ön mégiscsak egy belvárosi képviselő, mi pedig máshonnan jövünk. Ezért különböző a dolgok megítélése, vegye ezt szociológiai adottságnak.”

Pálinkafőzős mozizás, mint a NAT része

Miután az Orbán-kormány 2010-ben egyik első intézkedésével legalizálta az otthoni pálinkafőzést, nem csoda, ha a NAT bevette a mindenképpen oktatandók közé, nehogy a gyerek lemaradjon valami igazán magyar sajátosságról. Aki ősszel suliba megy, az a kormány elévülhetetlen dicsőségének számító ingyenesen -ilyen persze nincs, hisz minden pénzbe kerül, csak ezt mindannyiunk adójából fizetjük- tukmált egyetlen tankönyvből kötelező jelleggel ellesheti a pálinkafőzés csínját-bínját, akkor mint “családi program” is beleillik a kormányelképzelésbe.

A pálinkafőzés tanulmányozása videofilm segítségével, a folyamat értelmezése

– bekerült az új Nemzeti alaptantervbe, amire a 444 egyik olvasója hívta fel a figyelmet.

A desztilláció bemutatásához javasolják a pálinkafőzős mozizást

7-8. osztályosok kémiaóráján jöhet majd elő a téma a kerettanterv szerint. Azaz bőven 18 évesnél fiatalabb gyerekek ismerkedhetnek meg a pálinkafőzés rejtelmeivel. A kémiai kerettantervet azzal vezetik fel, hogy az

„oktatás minden szakaszában törekedni kell az élményszerűségre, a tanulók számára releváns és érdekes problémák kémiai vonatkozásainak bemutatására, a gyakorlatban használható tudás elsajátításának fontosságára”.

Orbán a“kétharmados alkotmányos forradalommal” megteremtette a maszkmentes páleszfőzés-szabadságot!

Nagy ünnep ez annak, akinek….! Orbán Viktor például így ülte meg a szabad pálinkafőzés tízéves évfordulóját! A pálesz hatására, vagy csak feledékenységből, de maszknak nyomát sem lehet látni a képeken, lehet, hogy a maligánfokban bíztak a jelenivók?

Képriport a nagy ivászatról…..

Miközben az ország fontos átalakuláson megy keresztül, a tartós dolgok gondolata nem csak Budapesten születik meg, ennek egyik iskolapéldája a szabad pálinkafőzés megteremtésének lehetősége.

 

Nemzeti Hungarikum: talált egy dolgot a kormánypárt, az ellenzék és a függetlenek, amiben teljes az egyetértés!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük