Nemzeti Oltóanyag Gyár – nemzeti testbe nemzeti vakcinát!

A kerítésőrület jegyében újabb függetlenedési kísérlet tanúi és finanszírozói lehetünk. Ez lehet a folyamatos és biztonságos oltóanyag-ellátás alapköve, amivel biztosítani lehet az elsődleges megelőzést – tette hozzá Orbán miniszterelnök.

Bekerítve!

Ha mások kidolgozzák a koronavírus elleni vakcina képletét, azt mi majd einstandoljuk és mi magunknak fogjuk gyártani? Önellátás globalizáció módra!

De ha mégsem sikerül lenyúlni….

Arról nem szól a fáma, hogy mennyit kóstál a legújabb nemzeti cucc megvalósítása, és mibe kerül nekünk a kifejlesztett vakcina gyártási jogának megvásárlása, nem beszélve arról, hogy honnan vesszük a temérdek munkavállalót, akik konyítanak a gyártáshoz. A lényeg: vissza az ősközösségbe!

“Azt tanultam meg, ha nincs saját gyártásunk, akkor hiába vannak barátaink a világban, lehet olyan helyzet, hogy kiszolgáltatottak leszünk.”

Maszkot már tudunk gyártani….

Lélegezteőgép-gyártás: kipipálva!

A múlt: az elszigetelődés, a jövő: az együttműködés!

“mind a magyar iparnak elő kell tudni állítani. Lehet, hogy békeidőben erre nincsen szükség, és békeidőben ez költség, (…) ha igazán nagy baj van, csak saját magadra számíthatsz. Magyarország is csak magára számíthat.”

Ezzel szemben:

Kinek csörög az új “nemzeti”

Arról sem szólt a miniszterelnök, hogy ki nyeri el az új iparág megvalósításának dicső feladatát és a hozzárendelt közmilliókat. Ne legyen kétség, hamarosan egy közlönyben közzétett határozatból, vagy egy orbáni facebook bejegyzésből megtudjuk, hogy döntöttünk!

Elgondolkodtató!

Kásler Miklós a sajtótájékoztatón azt mondta,

a mostani járvány is ráirányította a figyelmet a védőoltások fontosságára, és az önellátás kérdése a járványban felerősödött, hiszen Kína egy időre kiesett a gyógyszeralapanyagok, gyógyászati eszközök szállításából, nehéz helyzetbe hozva ezzel a világ országait.

Kiemelte, a védőoltásokkal kapcsolatos kutatások, az ipari háttér kiépítése, és a tudásközpont létrehozása nemzeti érdek. Mint mondta, a Debreceni Egyetem évek óta dolgozik a hazai oltóanyaggyártás megvalósításán, előkészületek vannak az infrastruktúra kiépítésére. A mostani megállapodást gyümölcsözőnek nevezve a miniszter hozzátette:

az NNK a kutatási hátteret biztosítja, az egyetem pedig a tudásbázist, a kutatások vezetését és az ipari szereplők bevonásával az oltóanyagok gyártását.

Szilvássy Zoltán, a DE rektora kiemelte,

mind a gyógyszergyártás, mind az oltóanyaggyártás nagy hagyományokra tekint vissza Magyarországon. Mint mondta, az egyetem – ipari partnereivel – azért vállalkozott egy nemzeti oltóanyaggyár létrehozására, mert az elmúlt években egy sajátos rutint szerzett az iparági szereplőkkel való együttműködésben.

Ha igaz az Index állítása, ez a Szilvássy Zoltán az a Szilvássy Zoltán, aki

  • interjút adott a helyi tévének, amiben azt mondta, hogy a mádi szőlőben található vegyületek néhány perc alatt elpusztítják a koronavírust. Ezt azonban semmilyen publikált tudományos eredmény nem támasztja alá.
  • az interjúban beszélt arról a malária ellen kifejlesztett szerről is, amit korábban egyes kutatók nagyon ígéretesnek tartottak a koronavírus-betegség kezelésében, viszont később kiderült, hogy a vele kezelt betegek a szer által kiváltott, súlyos, szívet érintő mellékhatásokba haltak bele. (Erről a fejleményről a rektor nem beszélt a tévében.)
  • szerint a Debreceni Egyetem kutatói rájöttek arra, hogy hogyan lehet e mellékhatásokat elkerülni. Erről viszont soha nem jelent meg semmilyen tudományos közlemény.
  • szerint a kutatás és fejlesztés folyamatban van, hivatalos válaszukban már nem szerepel, hogy a mádi szőlőben lévő vegyület néhány perc alatt elpusztítaná a koronavírust.. – szedte csokorba a Huppa.

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük