NERetlen tíz éves – Velem most mi lesz?

Szokatlan tartalmú üzenetet küldött egy olvasónk,, azt írja ő is úgy kapta, de szerinte közérdekű. Tény, hogy sokan gondolkodhatnak úgy –ha titokban is- mint az alább idézett NERednyik.

Itiner

Szerkesztőségünk tudja, hogy alig hihető, de ez egy valódi eszmefuttatás, amiről csak a személyes adatokat szedtük le. A szöveg csak első olvasatra tűnik viccesnek.

Zolikám!

„Eddig azt hittem, nekem már mindig rendben lesz az életem. Annyi a dolgom csak, hogy négy évenként jó helyre, a „narancs színű” négyzetbe tegyem az x-et. “Oszt jó napot”, ahogy a főnök mondta még a sikerek kapujában. Erre most tessék! Nem elég, hogy október 13-án feljött az ellenzék és itt, ott ránk vert, most még a Viktor is alattunk vágja a fát.

 Még otthon se nagyon merem kimondani, de lehet, hogy akiben annyira hittünk, nem egyszerűen elfáradt, hanem agyilag meg is roppant a hatalmas teher alatt, amit évek óta visel. Amikor ezt a gondolatomat megosztottam a feleségemmel, ő szinte eszelős kiabálásba kezdett. Rikácsolva azt üvöltötte: hogy merek én így beszélni arról az államférfiról, aki felhasználva a nép belevetett bizalmát egyedüliként Európában, már több mint öt éve visszatartják a migráns-áradatot, és ne feledjem, hogy ha ő nem lenne, már a keresztény Európa sem lenne.

Ez persze kicsit túlzás, de alapjában évé igaz, ahogy az is, hogy sikeresen megvédte a nyugdíjakat, jó, hogy a vásárlóértékük romlott, de azért legalább van. Nem tudták a magánnyugdíjpénztárak eltőzsdézni, ahogy az MTA áltudósai se szórhatják tovább közös pénzünket kormánybuktató kutatásaikra. 

Pedig nem akárki a mi vezérünk!

Azt egyébként, hogy milyen értelmesen és jól gondolkodó ember a mi vezetőnk, abból is láthatjuk, hogy mióta elügyeskedte Budapest vezetését az ellenzék, élén a Gyurcsány párttal, egyre romosabb, egyre elhanyagoltabb, a kormány által megálmodott modern és gyönyörű Városliget. Az ellenzéki tehetetlenség örök mementója lesz, legalábbis a mai állás szerint a Biodóm befejezetlen csonka épülete is.

És ez csak néhány dolog, ami oda vezethetett, hogy Orbán agya hibaüzenetek sorát küldi.  Tévedés ne essék, nem az a bajom, ahogy a börtöntöltelékekről és cigókról gondolkodik, hiszen eddig is tudtuk, mit gondol róluk, de így, ilyen nyíltan beinteni nekik! Na ezzel már úgy látom az én, a mi jövőnket is kockáztatja!
Ezzel el is értem gondolatmenetem velőjéhez. Mi lesz így velünk, egyszerű talpasokkal, mit tartogat számunkra a néhány hónapja még fényárban úszó jövő.

Tévedés ne essék, mi nem vagyunk gazdagok, éppen csakhogy megélünk, de fűt bennünket a hit, ami összeköti sorsunkat egy tévedhetetlen igazi nagy magyarral, mit csináljunk mi, ha kiderül, hogy ő is csak egy esendő ember.

Kérlek ne terjeszd gondolataimat, de nem bírtam továbbra is magamba tartani azokat, mert megőrülök.

Barátod…”.

(A belcímeket a szerző engedélyével mi adtuk.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük