Sorting by

×

Névdublőrökkel támad a Fidesz? – A “leglejjebb” hová fokozható?

Elképzelem, amint reggel nyüzsög a család, gyerekek az utolsó simításokat végzik az isitáska-pakolás folyamatában, anyuka keni az uzsonnára szánt szendót, apa pedig elégedetten gondol a napi teendőkre: ma újra más helyett leszek “valaki”, jól választottam hivatást: névdublőr vagyok!

Felcsút csak bemelegítés volt….

Emlékeznek még 2018-ra, amikor a beágyazott Orbán-barát, Mészáros Lőrinc nem indult a polgármesteri választáson, mondván “üzleti élete mellett lehetetlen közfeladatait is ellátnia” és helyette Mészáros László Istvánt indította a regnáló? Dupla volt a csavar, mert a Kétfarkú Kutyapárt aspiránsát szintén  Mészáros Lászlónak hívták. A versengésből akkor a kormánypárti Mészáros 89 százalékkal nyert. 

Azóta “előre mentünk….”

Kamujelöltekkel osztaná meg a Fidesz-KDNP a szavazatokat Kaposváron – értesült a kpsvr.hu nevű helyi lap, illetve más forrásból a Népszava is. A lapoknak többen is megerősítették, hogy

Horváth Ákos és egy Varga István nevű jelöltnek is gyűjtenek ajánlásokat a kormánypártok az áprilisi választásra. Csakhogy a két induló névrokonai a körzet két ellenzéki politikusának.

A kpsvr.hu hangsúlyozza,

Horváth Ákos nem egyezik meg azzal a Horváth Ákos Ervinnel, aki 2019-ben az ellenzék polgármester-jelöltje volt, és aki az ellenzéki előválasztáson az MMM-Jobbik-LMP-ÚK-ÚVNP támogatottja volt. A hirtelen előkerült Varga István sem egyezik meg Dr. Varga István – Fakír, az ellenzéki összefogás jelöltjének személyével.

A “tiszta választás” jegyében…..

A névrokonokat azért próbálja meg bevetni a Fidesz-KDNP – teszi hozzá a Népszava a cikkében –, hogy így zavarják össze a kaposváriakat, és így voksokat tereljenek át az összeellenzéki jelölttől.

Dr. Varga István a kpsvr.hu-nak elmondta, hogy hallomásból ő is értesült róla, hogy egy másik Varga Istvánnak is gyűjtenek ajánlásokat.

„Szeretném hinni, hogy ez az egész csak szóbeszéd. (…) Ha valóban indítják az egyik névrokonom, azzal beismerik, hogy nagyon nagy bajban vannak. Mindenesetre ez rámutat arra az aljas, gátlástalan tempóra, amit három ciklus óta kénytelenek vagyunk eltűrni Kaposváron is”.

Hozzátette, hogy nyáron már figyelmeztették arra, hogy a Fidesz képes elindítani egy másik Varga Istvánt, és pontosan ezért használja a Dr. előtagot. Horváth Ákos Ervin az ügyben már beszélt Márki-Zay Péterrel és Jakab Péterrel, akik más választókerületből még nem kaptak hasonló, névdublőrről szóló jelzést.

Forrás

Kapcsolódó

 

Névdublőrökkel támad a Fidesz? - A "leglejjebb" hová fokozható?

átver

Egy hozzászólás itt: “Névdublőrökkel támad a Fidesz? – A “leglejjebb” hová fokozható?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.