Nézőpont: mától Orbán a legtapasztaltabb kormányfő az Európai Tanácsban

Végülis igaza van Orbán Viktornak, hogy fenntartatja és pénzelteti velünk a Nézőpont Intézetet, ami olyan kiválóságokat tudhat vezetőségében, mint Mráz Ágoston, Boros Márk, Georg Spöttle és a többiek, hiszen, ha nem lenne, ki a csoda írná le önszántából, hogy a magyar miniszterelnök dicsősége, hogy 4.211 napja egy testület megtűri tagjai között?

Mint egy falat kenyér….

Olaf Scholz vezetésével megalakult az új német kormány. A Nézőpont Intézet ennek kapcsán arra hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán, hogy

„mától Orbán Viktor az Európai Tanács 27 állam- és kormányfője közül a legtapasztaltabb, már 4211 napja tagja a testületnek”.

És persze arra sem hívná fel a kutya sem a figyelmet, hogy

„Még soha senkinek nem sikerült ez Közép-Európából: minden magyar büszke lehet!”

Nézzük, mit is tettek még….

A polgári kormányzás egy évtizede alatt 95 százalékban teljesültek a 2010-es célok és vállalások – állapította meg 2020 májusában a Nézőpont Intézet az MTI-hez eljuttatott elemzésében. Az intézet az elemzés apropójával kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy éppen tíz éve, 2010. május 14-én ült össze a rendszerváltozás utáni hatodik szabadon választott Országgyűlés, amely – mint fogalmaztak – “egyben le is zárta a húsz évvel korábban megkezdett munkát”.

Az új parlamentben a Fidesz és a KDNP frakciói a mandátumok kétharmadát szerezték meg. Választási programjuk a két héttel később miniszterelnökké választott Orbán Viktor kormányának is a hivatalos programja lett

– írták.

A kormány egyik legfontosabb védbástyája, a Nézőpont Intézet újabb közvélemény-kutatási (?) eredménnyel  lepte meg azokat, akik még hisznek nekik. Nekünk pedig egy, a politikusok körében nagyon népszerű mondás jutott eszünkbe: “Választást kell nyerni, nem közvélemény-kutatást”, főleg nem pártosat.

Négyből három felnőtt magyar Gyurcsány Ferenc politikai visszavonulását kívánja a kormánykritikus választópolgárok kétharmada is így gondolkodik

– derül ki a Nézőpont Intézet friss kutatásának megállapításaiból, amelyeket szerdán közöltek 2021 szeptemberében az MTI-vel.

A Nézőpont Intézet elemzője szerint a húsvét közeledtével a szokottnál is több atrocitásra kell számítaniuk a keresztényeknek, főleg a Közel-Keleten és Afrikában.

Európa ez ügyben a “béke szigete”

Georg Spöttle az M1 aktuális csatornán szombaton azt mondta:

Afrikában eddig csak Nigériában, a bokharai keresztények szembesültek bántalmazással vallásuk miatt, de a nyugat-afrikai fulani törzsek radikalizálódásával újabb problémák következnek.

A keresztény ünnepek közeledtével Pakisztán nagyon veszélyessé válik, főleg a muszlim hitről áttért keresztények számára, továbbá valószínűleg Irakban is támadásokkal kell számolni.

A miniszterelnök házi tévéjében a Nézőpont Mráza fejéhez kapott és megállapította, hogy Orbán nem csak nemzeti vezetőnek csudálatos, de amíg regnál, egész Európa is – képzavarral élve – megnyalhatja mind a tíz ujját.

Mráz-vélemény

Orbán Viktor magyar miniszterelnök európai vezetővé vált, sokkal többen figyelnek a véleményére, sokkal nagyobb a befolyása, mint amit a magyar lakossági arány biztosítana az európai politikában – mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezetője vasárnap az M1.

Évek óta megpróbálja szövetségbe szervezni a közép-európai országokat azért, hogy az európai érdekérvényesítésbe a valós súlyuknak megfelelő befolyást tudjanak szerezni.
Politikai sikerének egyik záloga, hogy nagyon komoly politikai közösség áll mögötte, nagyon erős választói felhatalmazása is van

– mutatott rá az elemző.

 

Nézőpont: mától Orbán a legtapasztaltabb kormányfő az Európai Tanácsban

One thought on “Nézőpont: mától Orbán a legtapasztaltabb kormányfő az Európai Tanácsban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest