Nicsak, kiket fújt ide a szél! – Juszt László “széljegyzete” néhány életrajzhoz

Nézem az ide emigrált erdélyi és ukrajnai hősök életrajzait. Azon gondolkodom, hogy mennyivel jobbak ők azoknál a nincsteleneknél, akiknek lebombázták az otthonaikat, eltüntették a megélhetésüket, kilátástalanná a jövőjüket?

Vidnyánszky Attila Beregszász, Szovjetunió, 1964. március 8.

kárpátaljai származású magyar színházi rendező, filmrendező, a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház alapító igazgatója és művészeti vezetője.

A Nemzeti színházba kinevezett főigazgató, a Színművészetire kinevezett kuratóriumi elnök és még rengeteg helyre kinevezett. Szóval hívjuk egyszerűen így: a KINEVEZETT.

Demeter Szilárd Székelyudvarhely, 1976. július 1.

Romániai magyar író, filozófus, politikai elemző, publicista. 1994-ben az erdélyi Előretolt Helyőrség nevű íróközösségben Orbán János Dénes költővel dolgozott együtt. A Korunk kulturális folyóirat filozófiai szerkesztőjeként is működött. Oktatóként létrehozta a Partiumi Keresztény Egyetem egyetemi kiadóját és felelős szerkesztője volt az egyetemi tudományos folyóiratnak.

A Petőfi Irodalmi múzeumba kinevezett főigazgató. A magyar könnyűzene irányítására és még ki tudja hova KINEVEZETT.

Varga Zsolt András 1968. június 20-án született Marosvásárhelyen

A romániai forradalom időszakában bekapcsolódott a diákmozgalmakba. 1990 márciusában ott volt az RMDSZ marosvásárhelyi székházának padlásán Sütő András íróval együtt, amikor a román tüntetők megostromolták az épületet és megverték az írót.

KINEVEZETT főügyészhelyettes, – az eredeti törvények szerint kinevezhetetlen – kúriai elnök.

A néhai Chrudinák Alajostól, az MTV külpolitikai főnökétől – aki haláláig kiállt a határon túli magyarok mellett hallottam nem egyszer, – nyilvános előadásokon, tv műsorokban – hogy

“a határon túli magyarság értelmiségének legfontosabb feladata helytállni a szülőföldjükön. Ha ők elhagyják az őrhelyeiket az az igazi árulás”.

Én keményebben fogalmazok

Azok az értelmiségiek, akik most elfutva a szülőföldjükről, hátrahagyják a sorstársaikat, hogy jó pénzért, kényelmes életért, egy KINEVEZÉSÉRT egy diktatúra szolgálatába álljanak egyszerű janicsárok.

Forrás

csepeli nagyúr

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük