Nincs kegyelem! Helyben agyonlövik a fosztogatókat!

Ukrajna szerte is felütötte a fejét minden háború lerémesebb velejárója, a fosztogatás. Most az elvetemült bűnözök első számú célpontjai a menekülők üresen hagyott házai lakásai. Ohtrika polgármestere kétségbe esett tettre szánta el magát. Helyben agyonlövik a fosztogatókat.

Agyonlövik a fosztogatókat

A Szumi megyében lévő város önkormányzata utasította a rendvédelmi erőket, hogy kíméletlenül számoljanak le azokkal, akik fosztogatni próbálják a menekültek hátra hagyott otthonait, írja a stopcor.org. Pavlo Kuzmenko Ohtirka polgármestere kijelentette helyben ki kell végezni a fosztogatókat. Arra kéri a városban maradt civileket, azonnal jelentsék a hatóságnak, ha azt tapasztalják, hogy illetéktelenek akarnak behatolni a tulajdonosok nélkül maradt otthonokba.

Hozzátette, mostantól az is fosztogatásnak minősül, ha a kereskedők felsrófolják az élelmiszerek árát. Ne az emberek baján akarjanak egyesek meggazdagodni, közölte a polgármester.

Befejeződött az orosz-ukrán tárgyalás első köre

Mindkét fél visszatér a fővárosába, hogy konzultáljon a tárgyalások második fordulója előtt, amelyre a következő napokban kerülhet sor – idézi a Reuters hírügynökség a belorusz Belta hírügynökséget. A hétfői találkozót megelőzően nem voltak nagyok a várakozások a békés rendezéssel kapcsolatban. Ukrajna tűzszünetet és orosz kivonulást akart, míg a Kreml azt mondta, hogy nem fogja bejelenteni álláspontját. Az orosz tárgyalók arról beszéltek, hogy olyan megállapodást kötnek, amely mindkét fél érdekeit szolgálja.

(Minden a háborúról!)

agyonlövik

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük