Sorting by

×

Nincs kilakoltatás! – legalábbis a “veszélyhelyzet +15 nap” lejártáig

A veszélyhelyzetről szóló kormányrendeletek részletes szabályokat tartalmaznak a kilakoltatások felfüggesztéséről is. Erről számos álhír jelent meg az utóbbi napokban a médiában, illetve az internetes portálokon is.

Szünetelnek a kilakoltatások a veszélyhelyzet alatt

A kormányrendelet a veszélyhelyzet megszűnéséig tiltja a helyszíni eljárást és a hagyományos árverést, valamint a helyszíni eljárási cselekmények foganatosítását. Ezeket az eljárásokat a veszélyhelyzet megszűnését követően lehet lefolytatni, az eljárási cselekmény lefolytatására vonatkozó határidő azonban a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napon újrakezdődik.

Tekintettel arra, hogy a járvány miatt sokan kerülhetnek nehéz helyzetbe,

a rendelet rögzíti, hogy ingatlan kiürítése iránt, azzal összefüggésben intézkedni, valamint ingatlan kiürítésére irányuló helyszíni eljárási cselekményt foganatosítani csak a veszélyhelyzet megszűnését követően lehet. Ezzel összefüggésben az intézkedés, eljárási cselekmény lefolytatására, a halasztásra, a jegyző értesítésére vonatkozó határidő a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napon újrakezdődik.

További korlát,

hogy amennyiben a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. nap november 15. és április 30. napja közötti időszakra esik, akkor a határidő április 30. napját követő 15. napon kezdődik újra

A végrehajtó a végrehajtási eljárás során lefoglalt gépjármű forgalomból történő kivonása iránt a veszélyhelyzet megszűnését követően intézkedhet. A határidő itt is a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napon kezdődik újra.

A végrehajtó

a természetes személy adós lakóingatlanának árverezése iránt (az ingatlan árveréséről szóló hirdetmény közzététele iránt) legkorábban a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napon intézkedhet.

Mivel a veszélyhelyzet az ország egész területére fennáll,

így a kilakoltatásokra, árverezésekre sem kerülhet sor.

A járvány alatt az adósok védelmet élveznek azzal, hogy a kór elmúltával az eljárások megindíthatóak, legkorábban a veszélyhelyzet utáni 15. napon.

Forrás

figyu

átver

Egy hozzászólás itt: “Nincs kilakoltatás! – legalábbis a “veszélyhelyzet +15 nap” lejártáig

 • 2021.05.14 - 16:16
  Közvetlen hivatkozás

  ORBÁN MEGINT a KÉPÜNKBE HAZUDIK!!!…- MIVEL TOVÁBBRA IS KILAKOLTATJA és UTCÁRA DOBATJA a MAGYAR CSALÁDOKAT!!!
  ORBÁN az EBRD diktátum (2015. 02. 09.) aláírása óta 1 IDEGEN HATALOM BÁBJA!!!…- vagyis az első számú NEMZETI KOCKÁZAT és BELSŐ KÖZELLENSÉG!!!…- MIVEL NEM MAGYARORSZÁG ÉRDEKÉBEN ELJÁRÓ MINISZTERELNÖK!!!…
  – hanem a mély-állam hazaáruló rabszolgája!!!

  ÚGYHOGY SEMMI SEM TÖRTÉNT a MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK JAVÁT SZOLGÁLANDÓ; – CSUPÁN SZOKÁS SZERINT ORBÁN és BANKÁR-KORMÁNYA PARASZTVAKÍTÁSSAL MEGINT MEGTÉVESZTETTE a LAKOSSÁGOT!!!

  MIKÖZBEN SZÁZÁVAL RENDŐRI KEGYETLENKEDÉSEK KÖZEPETTE GŐZERŐVEL FOLYTATJÁK a KILAKOLTATÁSOKAT, ELLEHETETLENÍTVE és ÖNGYILKOSSÁGBA KERGETVE a CSALÁDOKAT!!!
  “…A választások után sincs helye igazságtalan végrehajtásoknak!…”
  Tehát valójában az Adóskamara és Szepesházi Péter az alábbi rövid közleménnyel, valamint a közlemény alapját képező Kormányrendelet közreadásával valójában bűnpártolást és félretájékoztatást követ el épp úgy, mint a KILAKOLTATÓ ORBÁN KORMÁNY!!!

  „Engedett a szociális szadizmusából a Kormány.
  A nyomásgyakorlás, és a hatalomféltés megtette hatását!
  Folytatjuk a harcot a letiltások, az árverezés teljes leállításáért!
  A választások után sincs helye igazságtalan végrehajtásoknak!”
  Ez nem az igazság győzelme, hiszen ettől a faktorok, amit csak lehet papíron levezényelnek, méghozzá a Kjtv. 112.§ (2) bek. és a Vht. 23/C. (2) bekezdésének MEGSÉRTÉSÉVEL.
  Egyetlen a szerződéskötéssel egy napon KÖZJEGYZŐ ÁLTAL írásba foglalt NYILATKOZAT és KÖLCSÖNSZERZŐDÉS sem alkalmas a záradékolásra!!!… – mert feltételhez kötöttség okán hiányzik mellőlük egy AZONOS ÜGYSZÁMMÚ (további sorszámú), újabb nyilatkozat a folyósítás megtörténtéről, pontos összegekről, a „használt” árfolyamokról (vételi eladási), a bank pontos megnevezése „akinek” az árfolyama szerint számoltak s azon pontos dátum, amikor is az alapirat fizetési kötelezettségvállalás megtörtént.

  A HITELEZŐRŐL a KÖLCSÖNÉRT folyamodóra fordul, azaz amikortól valóban ADÓSI POZÍCÓBA LÉPETT a fogyasztó.

  Egyetlen közjegyzői irat mellett SINCS meg az azonos ügyszám alatti ezen ÜGYLETI OKIRAT!!!
  Ennek okán ezek a nyilatkozatok, közjegyzői irományok ALKALMATLANOK az ADÓSOK TERHÉRE TÖRTÉNŐ ZÁRADÉKOK KIÁLLÍTÁSÁRA feltételhez kötöttségük okán nem ténytanúsítványok, közhiteles okiratok.
  Gondoljuk már végig, itt még a hitelező az, aki fizetési kötelezettséget vállal!!!
  Azok a nyomorult, 28 éve illegálisan működő pénzéhes közjegyzők nem hajlandók vizsgálni ezen szerződéskötéssel egy időben készült irományok ZÁRADÉKOLÁSRA VALÓ ALKALMASSÁGÁT!!!
  Úgy viselkednek, mintha a Kjtv. 112.§ (2), és a Vht. 23/C (2) bekezdését csakis a felmondások vonatkozásában kell/kéne vizsgálniuk!!!

  „Egyébként azt is megteszik, hogy az általuk közhiteles okiraton vállalt fizetési kötelezettséget durván meghaladó összegre állítják ki a végrehajtást kérő diktátuma szerint a záradékot, PEDIG a még a birkásított Szegedi Törvényszék IV-es tanácsa is felhívta a figyelmet, hogy erre azért ügyelnie kell a közjegyzőnek…
  Igaz csak az árfolyamgátasnál, ahol a követelt összeg sokkal alacsonyabb volt, mint az szerződéskötés kori közjegyzői iratban legfeljebb 10.800.000,- Ft.
  A teljes összegre szóló záradék elleni fellebbezésemre adott válaszban ezt mellőzték, hiszen ott az igényelt összeget majd 50 %-kal meghaladó tőkeösszegre és járulékaira szóló követelésnél ezt kihagyták, mert ha valóban közhiteles lenne az alapirat, akkor bizony dr. Hűvös Ferenc közjegyző KÖZOKIRAT HAMISÍTÁST KÖVETETT VOLNA EL.
  A birkásított IV-es tanács ezen hiányosságot HIVATALBÓL NEM ÉSZLELTE.”

  ÍME EGYKORON az ún. ORBÁN VIKTOR, AMIKOR MÉG NEM SZÖVETKEZETT a BANKÁR KASZTTAL a MAGYAR EMBEREK ELLEN és KÁRÁRA!!!

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=5v=ciREIW3qISofeature=emb_logo

  Szerrel és tettel: KőVáRi LeNKe és PáLoS TReND.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.