“Nincs olyan ember az EPP tisztességesebb részében, aki komolyan venné Orbánt”

Orbán Viktor miközben az uniós pénzekre ácsingózik, saját pártcsaládjával is állandó háborúban áll. Kígyót, békát kiabál az unió vezetőre, Merkel asszonytól kezdve szinte mindenkivel összerúgta már a port. A nyugat pénzéből tartja fenn az országot, ugyanakkor keletre, a nagy orosz medvéhez törleszkedik, Putyin “kebelbarátja”, de legalábbis az orosz érdekek szószólója az Európai Unióban.

A közelmúltban érdekes interjút adott a Magyar Narancsnak, Frank Engel, a Európai Néppárt képviselője. Tudni kell, hogy a képviselő évek óta egyike Orbán legharciasabb bírálójának, most sem kímélte a kedves vezetőt.

Az EPP nem egy fasiszta klub

Engel úgy véli:

“Nincs olyan ember az EPP tisztességesebb részében, aki komolyan venné Orbánt, vagy aki azt szeretné, hogy bármi köze is legyen hozzá. Persze, lehet, hogy a Magyarországgal szomszédos országok konzervatívjai között és a Forza Italiában vannak barátai, akik nem szeretnének tőle megválni – de ha így áll a helyzet, felőlem viheti őket is egy másik frakcióba.”

Markánsan fogalmazott, amikor kijelentette, hogy pártja, a luxemburgi Keresztényszociális Néppárt és ő személyesen, nem hajlandóak a következő uniós választási kampányba úgy belemenni, hogy közben egy pártcsaládba tartoznak a Fidesszel:

“Az EPP nem egy fasiszta klub. Ugyanez viszont nem mondható el Orbán Viktor pártjáról. Ha valaki oda akar tartozni, lelke rajta.”

Igencsak rossz véleménye van Engelnek a Fidesz EP képviselőiről, szerinte senki sem veszi már komolyan a párt delegációját:

“mindenki tudja, hogy annak tagjait Orbán személyesen választja ki, és mindenben a pártvezető utasításait követik. Ha bármelyikük is olyat merne tenni, ami nincs Viktor bácsi kedvére, az leshetné, hogy újra felkerüljön az EP-listára. Én pedig nem látok köztük olyat, aki merné vállalni ezt a kockázatot.”

Orbánt szerinte kizárólag a pénz, a lenyúlható uniós támogatások tartják még az EU-ban:

“Őt mindössze a saját és a baráti körének a meggazdagodása érdekli. Folyjon a pénz, más nem kell neki. Hidegen hagyja Európa jövője, a magyar egészségügyi és oktatási rendszer állapota vagy éppen az országa infrastruktúrája.

Csak a pénz érdekli, és egy ponton ez fogja okozni a vesztét is: akár az EPP-ben van a pártja, akár a frakción kívül, azzal fog szembesülni, hogy feltételekhez fogjuk kötni a strukturális alapokból való kifizetéseket, ezzel pedig elzáródnak a pénzcsapok.

Ha Magyarországon bárkinek lenne még lehetősége a kormánypárt beleszólása nélkül közterületi hirdetéseket állítani, akkor ezen a ponton ki lehetne plakátolni az országban, hogy

„Ez az ember a viselkedésével évi 1500 milliárd forinttól fosztja meg az állampolgárokat. Tényleg őt akarjátok az ország élén látni?”

Nem volt elég…?

A képviselő úgy gondolja, hogy ideje véget vetni annak, hogy az adófizetőktől beszedett eurómilliárdok egyenesen Orbán barátainak a zsebében kössenek ki. Egyértelműen fogalmaz:

“Ha rajtam múlik, ezeket a pénzeket teljesen befagyasztjuk.”

Engel reméli, – ebben nincs egyedül –  hogy idővel megjelenik Magyarországon egy olyan parlamenti erő, amely képes lesz feltenni a kérdést, hogy miért jobb az országnak stadionokba fektetni a pénzt az oktatás helyett, és miért kell a bevándorlásellenes kormányuknak letelepedést adnia mindenféle bűnözőknek:

Nagyon jó lenne, ha már a következő EP-választásra megtörhetne a párt dominanciája – és szerintem ez egyáltalán nem lehetetlen, hiszen biztosan tudom, hogy magyarok millióinak van legalább annyira elegük Orbánból, mint nekem….”

Az uniós képviselő üzent is az Orbánnal elégedetlen magyaroknak:

“És ha úgy érzik, hogy nem Orbánnal képzelik el az országuk jövőjét, akkor a következő országgyűlési választás napján ne pecázni menjenek meg lustálkodjanak, hanem szavazzanak.”

Bohócország

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük