A migránskártya és a migránsvízum ügye is azt mutatja, hogy a bevándorlást támogatók védekezés helyett „szállítmányozási ügynökségként” fogják fel az európai intézményeket, szerintük ugyanis ez a kontinens érdeke – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Migránskártya és migránsvízum

Mindezt Magyarország szempontjából különösen előnytelennek nevezte, jelezve ugyanakkor, hogy csak az európai parlamenti (EP) választás után vár minőségi változást.

Az úgynevezett migránskártyákról a kormányfő azt mondta: miközben a pénzmosás elleni harcra hivatkozva folyamatosan „szorongatják az európai emberek torkát a hatóságok”, aközben valakik – úgy tűnik, az Európai Bizottság – névtelen bankkártyákat osztogatnak olyanoknak, akiket nem ismerünk, nem tudni, mit akarnak, és akik közül sokan válnak terroristává, bűnözővé.

Honnan van a pénz?

Jogos a kérdés, hogy ez miért történik, honnan van a pénz – tette hozzá, megjegyezve, hogy a fideszes európai parlamenti képviselők az ügyet nem hagyják annyiban, fel akarják deríteni.

A „migránsvízumot” úgy kommentálta: ez egy olyan kapunyitás, amelyen az ár ismét betörhet Európába.

Az EP egyszer már leszavazta, de most újra napirendre vetetik, és „le akarják nyomni a torkunkon” – mondta Orbán Viktor.

Véget ért a száz év magyar magány

Véget ért a száz év magyar magány korszaka, mindenki rájött arra, hogy „velünk együttműködni nem természetellenes, sőt, értelmes dolog, sőt, megéri” – fogalmazott Orbán Viktor.

Aki a magyarokkal együttműködik, jól jár – hangoztatta a kormányfő.

Hozzátette, a közös gazdaságfejlesztési programok nemcsak Magyarországnak és a mai államhatáron kívül élő magyaroknak jók, hanem a szomszédos államok nem magyar állampolgárainak is.

A bevándorláspártiak és a Gruevszki ügyét támadók „egybeesnek”, Soros szervezetei

A bevándorláspártiak és a Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök menekültstátuszának ügyét támadók személyi és szervezeti szinten is „pontosan egybeesnek” – mondta a miniszterelnök.

Szerinte azok a szervezetek, amelyek az ügyet leginkább a magyar kormány szemére hányják, mind Soros György szervezetei.

Kifejtette: Nikola Gruevszki macedón miniszterelnökként a migráció szempontjából egy kulcsországot vezetett, és nélküle sokkal nehezebb lett volna megvédeni a magyar határt, ezért mindig is szövetségesként tekintettek rá és országára.

„Az ember tisztességesen bánik a szövetségeseivel, ha hozzánk fordul, akkor jár neki a tisztességes eljárás” – tette hozzá Orbán Viktor.

Tarlós jogokat szerzett a fővárosnak

Tarlós István főpolgármester jogokat szerzett Budapestnek a kormány és a főváros között létrejött megállapodással – erről is beszélt Orbán Viktor.

Tarlós István elérte, hogy közös döntés szülessen a budapesti fejlesztésekre szánt kormánypénzekről – közölte a miniszterelnök.

Hozzátette: Budapest olyan pénz fölött kapott döntési jogot, amely nem az övé, hanem a központi kormányzati költségvetésből származik, ezért „Tarlós István nem feladott, hanem megszerzett jogokat a fővárosnak”.

Hangsúlyozta: most, hogy a magyar gazdaság lendületben van, az újonnan létrejött Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa beválhat Budapestnek.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Ön is megszavazta? Nikola Gruevszki tiszteletbeli Fidesz-tag lesz….

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét