Sorting by

×

Karácsony: nincs szerencséje szegény Palkovics miniszternek! – … és nekünk?

Palkovics László -a Fudan-arc- teljes testtel bizonygatja minden mikrofonba, hogy a kínai hitelből Budapesten felépíteni kívánt kínai Fudan egyetem nemhogy veszélyeket rejt, de kifejezetten baromi nagy megtiszteltetés és kitörési lehetőség oktatás-ügyben nekünk magyaroknak. Tarjányi péter biztonságpolitikai szakértő szerint, ha a miniszter valóban ezt hiszi, téved.

“Hát, nincs szerencséje szegény Palkovics miniszternek….”

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra a faramuci helyzetre, hogy a kínai elnök is bevállalta ideológiai kritériumaikat:

“Mikor épp azt fejtegeti a baráti tévében, hogy a Budapestre magyar adófizetők 500 milliárdjából, a Budapesti Diákváros helyére telepítendő kínai egyetemen márpedig nem lesz ideológiai oktatás,

aznap Hszi Csin-ping kínai elnök kijelentette, hogy de bizony, a kínai egyetemeknek olyan diákokat kell nevelniük, akik teljes mértékben hűségesek a Kínai Kommunista Párthoz.

Talán nem tévedek nagyot, ha feltételezem: a kínai egyetemek működtetésében valamivel több szerepe lesz Hszi Csin-ping szavainak, mint Palkovics miniszterének

Ez pedig biztosan nem ér meg 500 milliárdot a magyar adófizetők pénzéből.

Össze-vissza beszéd ideje lenne, hogy a kormány nyilvánosságra hozza az összes határozatot és döntéselőkészítő dokumentumot, ami a kínai egyetem Budapestre telepítésével kapcsolatban létezik.

Jó lenne, ha ezt magától tenné. Ha nem teszi magától, hát tegye meg a múlt héten beadott adatigénylésemre válaszolva.

Igaza van Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármesternek, ez a kínai egyetem, ilyen feltételekkel nem szolgálja a közjót. És igen, erről a budapesti és a ferencvárosi városvezetés ellenére, a ferencvárosiak és a budapestiek akarata ellenére nem lehet, nem szabad döntéseket hozni.

Egy rendesen működő kormány, amely a közjót tekinti fontosnak nem pedig saját gazdasági-hatalmi érdekeit, ezt magától is tudná. De mivel az Orbán-kormány magától nem tudja, mivel az Orbán-kormány újra a kiváltságos kevesek érdekeit sorolja a többség igényei elé, ezért kell a helyi népszavazás: Budapesti Diákváros több mint tízezer magyar diák lakhatása érdekében, vagy a kínai kommunista párt egyeteme a magyar adófizetők eladósításával?”

 

palkovics

átver

3 hozzászólás

 • 2021.04.20 - 18:08
  Közvetlen hivatkozás

  Ez a kormány és minden tagja elmebetegekből áll és hataloméhes mocsok vérszivókból, a saját fiataljaik nem érdeklik őket csak a keleti elismerés,, ideje ezt a bandát elzavarni de messzire, ne tudjanak többet ártani a népnek

  Válasz
  • 2021.04.22 - 06:28
   Közvetlen hivatkozás

   A magyarázatra kíváncsi lennék, hogy miért jó az az országnak, hogy el lesz adósítva hosszú – hosszú időre, hogy egy kínai egyetem idecuccoljon. Ráadásul úgy, hogy kínaiak építik, kínai anyagokból kínai mérnökökkel. Mi van benne olyan, ami a magyar embereknek megéri.
   Az se világos, hogy egy olyan egyetem, ami a kínai kommunista párt eszméit nyomja ezerrel, mit keres itt nálunk. Orbán minden fisz-fasz dologról konzultációt tart, na ez pont egy olyan dolog, ami megérne egy konzultációt, legalább online. Bár a fideszt ismerve, nyilván nem a valós végeredményt tudnánk meg

   Válasz
 • 2021.04.23 - 08:39
  Közvetlen hivatkozás

  Elmebeteg az egész Maffia kormány,nem értem miért adósítják el az Országot,soha meg nem térülő beruházásokra felvett,milliárdos hitelekkel,amit még az unokáink is nyögni fognak,hihetetlen hogy ilyen felelőtlenül,feleslegesen adósítják el teszik tönkre az Országot! remélem egyszer eljön az ideje amikor el kell nekik számolniuk,a tetteik következményével,senki nem érti hogy ezekben a giga beruházásokban,mi a haszna az Országnak,és főleg miért éri meg az Országot eladósítani ezekkel a súlyos sok ezer milliárdos hitelekkel!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.