Sorting by

×

Nincsenek tartalékai az extrém hidegnek – keddtől beindul a felmelegedés!

A legtöbbünket nagyon megvisel ez az extrém hideg, ami rátört az országra. A jó hír az, hogy a sarkvidéki időjárásnak nincsen utánpótlása, így keddtől fokozatosan melegszik a levegő és ha minden igaz, aránylag kellemes hétvége elé nézünk.

Hétfőn …

– A Dunántúl felett fokozatosan beborul az ég. A déli óráktól kezdődően, északnyugat felől terjeszkedve, a déli megyék kivételével egyre többfelé várható változó erősségű hóesés, havazás is a nyugati országrészben. 0-5 cm-es hólepel gyűlhet össze az északnyugati megyékben.

– Északkeleten egész nap felhős égbolt lesz jellemzőbb, elszórtan lehet hószállingózás is, de olykor vékonyodhat a felhőzet.

– A középső országrészben délelőtt, a Duna-Tisza közén még délután is várható napsütés a mérsékelten növekvő felhőzet mellett. Estére már a Duna vonalától keletre eső területeken is befelhősödik az ég, és ott is bárhol előfordulhat hószállingózás, gyenge hóesések.

Éjszaka többnyire borongós időben lesz részünk, elszórtan hószállingózással, kisebb havazással. Az északnyugati szélcsatornában megerősödik az ÉNY-i szél.

Ne feledje!

Kedden

szürke, borongós, párás idő lesz jellemző országszerte. Elszórtan hószállingózások is előfordulhatnak, de jelentős hóesés nem lesz napközben. A délnyugati országrész fölött vékonyodhat, esetleg szakadozhat is a felhőtakaró, lehet némi szűrt napsütés. Az északkeleti térség kivételével élénkülni kezd a DNY-i szél, megkezdődik az enyhébb levegő beáramlása. Délután már érezhetően enyhébb lesz, mint hétfőn, kivéve az északkeleti megyéket, ahol továbbra is fagypont alatti értékek várhatóak.

Este, északon tartósabb hóesés kezdődhet, de az enyhülés hatására, északnyugat felől várhatóan egyre nagyobb területen havas esőbe vált a csapadék.

Éjszaka országszerte borongós idő várható. Északon lehet csapadék, északnyugaton, északon hó, havas eső mellett ónos eső is előfordulhat, míg északkeleten havazás a valószínűbb. Szabolcsban várható a legintenzívebb, tartósabb hóesés, ott 5-13 cm friss hólepel összegyűlhet.

Szerdán,

délelőtt, északkeleten, keleten még lehet havazás, majd vegyes halmazállapotú csapadék, miközben nyugat felől csökken a felhőzet. Élénk, a déli országrészben erősebb lökésekkel kísért DNY-i szél támad és hoz jelentős enyhülést.

<<FRISS HÍREINK!>>

A hét második felétől:

– Csütörtökön tovább erősödő, nyugaton viharossá fokozódó DNY-i széllel tovább enyhül az idő. Míg északkeleten még csak kis mértékben érezhető az enyhülés, addig a Dunántúlon +12 fok körüli maximumokat is mérhetünk a változóan felhős-napos, számottevő csapadéktól mentes időben.

– Pénteken folytatódik a szeles, és kifejezetten enyhe időjárás, de már kevesebb helyen süt ki a nap. Borongós időben napközben csak kisebb, estétől már helyenként jelentősebb eső is lehet. Éjjel hidegfront érkezése körvonalazódik, a Dunántúlon havas esőbe válthat a csapadék a hideg levegő érkezésekor.

– Szombaton előreláthatólag egy hidegfront éri el térségünket. Az ország nyugati felén erős ÉNY-i széllel lehűlés és gyengülő, megszűnő, vegyes halmazállapotú csapaék ígérkezik. A hegyekben havazás is lehet. Keleten még zömében eső hullik, DNY-i szél fúj, csak délután, este éri el ezt a térséget a hidegfront. (EUMET)

hideg

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.