Nix ugribugri, nix külföldi nyaralás?

Miközben Magyarországon abba az irányba ígérget a kormány, hogy az idei nyaralási időszakra akár már el is felejthetjük a megszorításokat, Európa további komoly szigorításokra készül.

“Vigyázó szemetek….”

Az Európai Bizottság  alig néhány hete azt javasolta a tagállamoknak, hogy szigorítsák beutazási szabályaikat azért, hogy csökkentsék a koronavírus és mutációi terjedését az unióban. Franciaország már lépett is az új koronavírus-variánsoktól tartva, tengeri és légi úton már csak negatív PCR-teszttel lehet belépni EU-s országokból is. Az új szabályozás alól mentességet élveznek a határmenti ingázók és a fuvarozók.

Az egész Európára szóló javaslat szerint a különbség annyi az európai és azon kívüli polgárok között, hogy az unióban honos emberek hazaérkezésük után is elvégeztethetik a tesztet, akik viszont nem az egységes Európa polgárai, már beutazásuk pillanatában kell, hogy rendelkezzenek a 72 óránál nem régebbi negatív teszttel. A beérkezést követő karanténszabály, ami 10 és 14 nap közötti időtartam, minden frissen az Európai Unióba érkezőre egyként kötelező lenne a bizottság ajánlása szerint.

Európai színező

A bizottság azt is  kérte, -nem törődve a közhangulattal- hogy a kormányok szabjanak gátat és tiltsanak be minden nem elsődleges fontosságú utazást Európán belül. Amennyiben ez utóbbi javaslat átmegy, akkor vége az idegenforgalomnak és ennek kapcsán a sokak által tervezett külföldi nyaralásnak is -pestiesen szólva- “lőttek”. Mindez persze egyenlőre csak fikció.

De ha mégis!

“Egyelőre senki nem tudja, hogy is lesz pontosan a 2021-es nyár – pedig spórolni már most is lehet, külföldi szálláshelyek komoly kedvezményeket adnak, ráadásul, ha euróban kell fizetni, az fix, hogy most jobban jár az ember, mivel elég valószínűtlen, hogy a forint árfolyama javulna nyárig, sőt: ha romlik, a most beárazott, de júliusban kifizetett nyaralás többe fog kerülni. Kérdés, hogy lehet-e majd utazni.” (Blikk)

Kapcsolódó

nyaralás

 

Egy hozzászólás itt: “Nix ugribugri, nix külföldi nyaralás?

  • Avatar
    2021.01.31 - 15:16
    Közvetlen hivatkozás

    Csak annak nem “nix ugribugri” külföldi nyaralás, akinek van Horvát országban szigete, nyaralója, luxusjachtja, vagy helikoptere, vagy kormányon belüli “csókos”,

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük