Nix ugribugri, nix külföldi nyaralás?

Miközben Magyarországon abba az irányba ígérget a kormány, hogy az idei nyaralási időszakra akár már el is felejthetjük a megszorításokat, Európa további komoly szigorításokra készül.

“Vigyázó szemetek….”

Az Európai Bizottság  alig néhány hete azt javasolta a tagállamoknak, hogy szigorítsák beutazási szabályaikat azért, hogy csökkentsék a koronavírus és mutációi terjedését az unióban. Franciaország már lépett is az új koronavírus-variánsoktól tartva, tengeri és légi úton már csak negatív PCR-teszttel lehet belépni EU-s országokból is. Az új szabályozás alól mentességet élveznek a határmenti ingázók és a fuvarozók.

Az egész Európára szóló javaslat szerint a különbség annyi az európai és azon kívüli polgárok között, hogy az unióban honos emberek hazaérkezésük után is elvégeztethetik a tesztet, akik viszont nem az egységes Európa polgárai, már beutazásuk pillanatában kell, hogy rendelkezzenek a 72 óránál nem régebbi negatív teszttel. A beérkezést követő karanténszabály, ami 10 és 14 nap közötti időtartam, minden frissen az Európai Unióba érkezőre egyként kötelező lenne a bizottság ajánlása szerint.

Európai színező

A bizottság azt is  kérte, -nem törődve a közhangulattal- hogy a kormányok szabjanak gátat és tiltsanak be minden nem elsődleges fontosságú utazást Európán belül. Amennyiben ez utóbbi javaslat átmegy, akkor vége az idegenforgalomnak és ennek kapcsán a sokak által tervezett külföldi nyaralásnak is -pestiesen szólva- “lőttek”. Mindez persze egyenlőre csak fikció.

De ha mégis!

“Egyelőre senki nem tudja, hogy is lesz pontosan a 2021-es nyár – pedig spórolni már most is lehet, külföldi szálláshelyek komoly kedvezményeket adnak, ráadásul, ha euróban kell fizetni, az fix, hogy most jobban jár az ember, mivel elég valószínűtlen, hogy a forint árfolyama javulna nyárig, sőt: ha romlik, a most beárazott, de júliusban kifizetett nyaralás többe fog kerülni. Kérdés, hogy lehet-e majd utazni.” (Blikk)

Kapcsolódó

nyaralás

 

Egy hozzászólás itt: “Nix ugribugri, nix külföldi nyaralás?

  • 2021.01.31 - 15:16
    Közvetlen hivatkozás

    Csak annak nem “nix ugribugri” külföldi nyaralás, akinek van Horvát országban szigete, nyaralója, luxusjachtja, vagy helikoptere, vagy kormányon belüli “csókos”,

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük