Orbán, a NOB-elnök, és a magyar virtus

A birkózó-világbajnokság apropóján Budapesten tartózkodó Thomas Bach, NOB-elnök azt hitte, azért jött Magyarországra, hogy belenézzen a birkózó világbajnokságba, pedig á-dehogy!

Nem úszta meg ennyivel ….

Szombaton délután látogatást tett a Magyar Olimpiai Bizottságnál és Orbán Viktor alapító-miniszterelnök meghívására Felcsútra a Puskás Akadémiára.

A MOB honlapjának beszámolója szerint Kulcsár Krisztián részletesen vázolta a MOB jelenlegi felépítését, szerepét a hazai sportban és a szervezet jövőbeli terveit. Szó esett a 2024-es budapesti olimpiai pályázat tanulságairól is. Itt érte az első “magyaros meglepi”, amikor Kulcsár kifejezte aggodalmát a 2022-es dakari ifjúsági olimpia kapcsán, amire a nem ehhez szokott sportdiplomata helyre tette magyar kollégáját:

teljesen nyugodt vagyok a szervezéssel kapcsolatban, a NOB nem hagyhat ki a házigazdák sorából egy olyan kontinenst, amely rengeteg nagyszerű sportolót ad a világnak.

Orbán sem hagyta futni a “nagy lehetőséget”….

A Pancho Aréna előtt Orbán Viktor fogadta a világ jelenlegi legrangosabb sportvezetőjét, akinek aztán a “pincétől a padlásig” megmutatta a létesítményt

-írja a minden rezdülésről értesülő pfla.hu, a Puskás Akadémia saját weboldala. Megírták, hogy körbevezették a vendégét a nemrég átadott Sport- és Konferenciaközponton is:

Thomas Bach érdeklődéssel és elismeréssel hallgatta akadémiánk alapítójának szavait a létesítmény történetéről és egyre szerteágazóbb tevékenységéről, a további fejlesztési tervekről.

A bejegyzés cirka olyan, mintha egy ötvenes évekből visszamaradt brigádnapló részlete lenne.

Orbán-Bach
fotó: pfla.hu

Utazzon a Németh Szilárd Utazási Irodával Budapestre! – garantáltan ingyenes …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük