Nobel-békedíjat Orbánnak! – és ez nem vicc…..

A Szilvásy György vezette jobboldali Honfoglalás 2000 egyesület közleményt adott ki, amiben kifejezik őszinte akaratukat a Nobel-békedíj ítészeinek, hogy figyelmezzenek az Orbán-Putyin kettősre, mert érdemes.

“A Honfoglalás 2000 Egyesület és a Vlagyimir Putyin Baráti Kör kezdeményezte, hogy a 2019-ik évi Nobel-békedíjjal – megosztva – az orosz elnököt, illetve Orbán Viktor miniszterelnököt tüntessék ki.

Putyin a világbéke,

az európai kultúra és kereszténység letéteményese,

a magyar politikus

pedig a legtöbbet tett kontinensünk békéjének és biztonságának megőrzése érdekében azzal, hogy megvédte Európa határait az illegális (adott esetben terrorista elemek) beáramlásától.

Mindkét államférfi méltó a rangos díj elnyerésére, ezért a két civil szervezet az MTA-hoz és a Magyar Országgyűléshez, valamint Kásler Miklós tudós, miniszterhez fordult (az említettek jogosultak javaslatot tenni), hogy a 2019. február 1-jei határidőig juttassák el javaslatukat a Norvég Bizottsághoz.

Oroszország és hazánk a béke megőrzése tekintetében osztatlan elismerést vívott ki

a világ közvéleményében, ezért a két nemzetközileg elismert, tekintélyes politikus díjazása jogos elvárás. Bízunk benne, hogy a Békedíj Bizottság politikai szempontokat figyelmen kívül hagyva, elfogultság nélkül hozza meg döntését!”

Három éve is próbálkoztak ugyanezzel, akkor Lovász László MTA-elnököt próbálták meggyőzni arról, hogy terjessze fel Orbánt és Putyint a díjra. Ekkor nem jártak sikerrel. Ezúttal az MTA-hoz és a Magyar Országgyűléshez, valamint Kásler Miklós humánerőforrás-miniszterhez fordultak.

Hont András annyit fűzött hozzá közösségi oldalán, hogy

“Én annyit tennék hozzá, hogy posztumusz adjanak akkor Kádár Jánosnak és Leonyid Iljics Brezsnyevnek is.”

A Honfoglalás 2000 Egyesület

volt az is, amely már tavaly áprilisban megjósolta a CEU sorsát. Már akkor megírták, hogy az egyetem Budapestről el fog tűnni, mert  – hangzott az indoklás – „a Soros-egyetemnek” nagyon kevés a hallgatója, új jelentkezők alig vannak, az előadások nívótlanok, érthető, hogy a diákok máshol akarnak tanulni.

Puha vagy Fidesz! – a Honfoglalás 2000 bekeményítene

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest