Nocsak! Deutsch Tamás belengette, majd meg is tette (ha igaz): bemószerolta Cseh Katalint az OLAF-nál

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője július végén belengette, hogy (egyszer majd valamikor) az OLAF-hoz fordul Cseh Katalin “ügyében” és láss csodát, augusztus 10-én arról tudósított, hogy bejelentést tett az Európai Csalás Elleni Hivatalnál, az OLAF-nál Cseh Katalin momentumos EP-képviselő ügyében európai uniós közpénzeket érintő csalás alapos gyanúja miatt.

Ami késik, ebben az esetben nem múlt…

Deutsch Tamás a közösségi oldalán kedden megosztott beadványban azt írta: az ügyben az OLAF hatásköre megalapozott, hiszen uniós intézmény tagja, jelen esetben az Európai Parlament képviselője követett el súlyos kötelességszegést.

  • „Az ügyben Cseh Katalin európai parlamenti képviselő érintett, ugyanis a Pannónia Nyomda Kft-nek 2013. január 25. és 2018. január 10. között ügyvezetője volt.
    Az ügyben az OLAF hatásköre megalapozott, hiszen uniós intézmény tagja (jelen esetben az Európai Parlament képviselője) érintett az ügyben, aki súlyos kötelességszegést követett el. ☝️
  • Az OLAF illetékes az ügy kivizsgálásában, hiszen a Cseh Katalin által vezetett cég uniós forrásokra pályázott 2016-ban.
    2016 decemberében jogosultsági döntés született a Pannónia Nyomda Kft. uniós pályázatán, a VEKOP-2.1.7-15-Prototípus, termék, technológia- és szolgáltatásfejlesztés pályázaton 68.126.864 forint támogatást kapott, később ugyanez a cég 217.579.410 forintot nyert egy másik uniós pályázaton, úgynevezett holografikus térinformatikai leíró nyelv és digitális holografikus nyomtató kifejlesztésére.
  • A csalás alapos gyanúja – mások szándékos megtévesztése személyes haszonszerzés vagy egy másik fél megkárosítása végett az ((EU) 2017/1371 irányelv 3. cikkének (2) bekezdés) – a fenti pályázat kapcsán fennáll, ugyanis a Cseh Katalin által vezetett cég olyan hologramos technológia kifejlesztésére pályázott uniós forrásra, amely ekkor már rendelkezésére állt egy, a Pannónia Nyomda Kft.-hez üzletileg kapcsolódó társcégnek (a két vállalat azonos címen volt bejegyezve), tehát felmerül az alapos gyanú, hogy valódi termékfejlesztés nem történt.
  • A szándékos megtévesztés gyanúja fennáll abban a vonatkozásban is, hogy az említett cégek névleg aszerint helyezték át telephelyüket a közép-magyarországi régióból más magyarországi régióba, hogy minél több uniós forráshoz juthassanak (a 2988/95/EK, Euratom tanácsi rendelet 1. cikk).
  • További összefonódások és visszaélések gyanúja merül fel egyes pályázatok benyújtása kapcsán, ugyanis a céghálózathoz (azonos címen bejegyzett) kapcsolódó cégek együttesen pályáztak oly módon, hogy egyértelműen a Pannónia Nyomda Kft.-t segítsék hozzá a közbeszerzések elnyeréséhez.

A fentiek alapján

Cseh Katalin és az általa vezetett vállalat megszegte a Pénzügyi Rendelet vonatkozó rendelkezéseit, a bejelentett visszaélések kapcsán az uniós források érintettsége egyértelmű. De ezzel együtt a Csalás Elleni Hivatal illetékes az olyan esetekben is, amikor az uniós források nem érintettek, de az az Európai Unió hírneve is veszélybe kerül egy az intézményeknél dolgozó személy által. A csalási eset egyértelműen veszélyezteti az EU hírnevét, az súlyos reputációs következményekkel járhat. Ennyi.”

Remélhetőleg a kézjegyévé vált „ennyi” szócskát nem írta bejelentése aljára, mert félő, hogy az urak nem tudják majd hová tenni és még formai ok miatt figyelmen kívül hagyják a képviselő panaszát, ami újabb gyűlöletkampányt vonna maga után.

A képviselő követőinek -általában- tetszett….

„Katikának kinéz pár év börike!”

„Kimosdatják valahogy, hiszen az ő emberük.”

„Akinek vaj van a fején, ne menjen a napra. Számíthatott volna rá, hogy még a szennyesét is átnézik.”

„Bocs, de nem fideszes kézben vannak azok a hivatalok, akik a támogatást odaítélik? Vagy ők is kaptak belőle jattot?”

„Momentum a moslékba.”

„El tudom képzelni, hogy Cseh Katalin cégein kívül még hány, egy helyre bejegyzett rengeteg más cégnél is hasonlóan tisztességtelenül jutottak hozzá állami támogatásokhoz. Az ilyen pénzügyi juttatásoknál alaposabban kellene tájékozódni, hogy ki kapja, mert úgy tűnik, az aljasok, a jóhiszemű, segíteni akarókat maximálisan ki tudják használni, megkárosítva ezzel a becsületes vállalkozókat.
Remélem Deutsch úr beadványa sikerres elbírálást élvez.”

„Nagyon helyes! Több ponton is hamis állításokkal, céges kartellek gyanúja.. Arról nem beszélve, hogy egy előtte már kifejlesztett „hologrammos” technológiára vették fel a legnagyobb Uniós forrást! Tehát csalással jutottak hozzá pályázati pénzekhez… Nagyon remélem tényleges vizsgálat indul ez ügyben!”

„Maradjunk annyiban, hogy Cseh Katalin csak kezdő szűz kislány Mészároshoz és Tiborczhoz képest. Sajnos loptok és hazudtok ti a jobb és baloldalon egyaránt. ”

Aki esetleg nem tudná, Deutsch lépviselő mitől sokallt be ….

A folyamat kezdetén valakik kiválasztanak egy számukra éppen kellemetlennek tűnő “célszemélyt”, kreálnak köré egy történetet, ami elég felháborítónak ítélnek, -az igazságtartalom nem követelmény- megírnak egy itinert, ami alapján az általuk kitartott médiákban szinte szóról szóra megjelentetnek, majd erre hivatkozva tovább habosítják egészen addig, míg a megcélzott feljelentése nyomán -akár évekkel később- a bíróság helyreigazításra nem ítéli a portálokat. Ekkor pár sorban leírják, hogy: bocs.

Cseh Katalin, az aktuális célszemély

Panaszt tett az Origo Cseh Katalin ellen a GVH-nál, majd a kormánysajtó megírta, hogy eljárás folyik Cseh ellen a GVH-nál.

A kormánysajtó arról számolt be pénteken, hogy

„az Origo cikke nyomán eljárás indult a Gazdasági Versenyhivatalnál (GVH-nál)” Cseh Katalin, illetve „a 2013–2018 között hozzá köthető Pannónia Nyomda Kft.” ellen.

Mint az az Origo cikkéből kiderül, az

„Origo nyomán” azt jelenti, hogy konkrétan az Origo tett bejelentést a GVH-nál. Az ügy onnan indul, hogy pár napja több kormányközeli hírportálon is megjelent a feltételezés, hogy Cseh Katalin lehet az a politikus, akinek a cége és ún. „haveri cégek” révén több milliárd forint európai uniós támogatást és több százmillió forintnyi közbeszerzést is elnyerhetett.

Eme következtetésre a bennfentes.hu jutott, miután két Anonymus-álarcos videó is eljutott hozzájuk

A kormányhoz közeli média vasárnap óta kampányszerűen tele van azzal, hogy az álarcos figura egy „kétszínű ellenzéki politikust” leplez le, azonban csak kedden nevezték meg, hogy Cseh Katalin lehet ez a politikus. Cseh a vádakra azt reagálta, semmi sem igaz belőlük, szerinte mindössze az történt, hogy

„a fideszes propagandagyárban összedugták a fejüket, és egy lejáratónak nehezen nevezhető írás született. Milliárdokat összeszedő politikusról és állítólagos korrupcióról beszélnek, ami hazugság”.

GVH írta….

„a GVH panaszeljárásban – nem versenyfelügyeleti eljárásban – informálódik az ügy tárgyában, amely állampolgári panaszként érkezett a Hatóságunkhoz. A folyamatban lévő eljárásról több információt nem tudunk adni.”

Az állampolgári panaszt az Origo alapján tehát maga az Origo tette

– a panaszeljárás pedig a GVH leírása szerint annyit takar, hogy „panasszal vagy bejelentéssel bárki fordulhat a GVH-hoz”, melynek ezután két hónapja van eldönteni, az alapján indít-e egyáltalán versenyfelügyeleti eljárást.

A kormánysajtóban megjelent az a hír is, miszerint Cseh ellen az ügyben „nyomozás is indulhat”. Az üggyel kapcsolatban megkerestük ezért a Nemzeti Nyomozó Irodát, illetve Cseh Katalint is, amint reagálnak, frissítjük a cikket.

 

cseh

One thought on “Nocsak! Deutsch Tamás belengette, majd meg is tette (ha igaz): bemószerolta Cseh Katalint az OLAF-nál

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük