Nocsak! Orbánnal közös álmaink vannak?

Nocsak! Orbánnal közös álmaink vannak? Legalábbis a modern gazdaságról? Bár én valahogy meglennék anélkül, hogy a hasznot egy szűk családi-baráti kör fölözze le, egészen véletlenül a miniszterelnök környezetéből, de ne kezdjük az új évet veszekedéssel. Hiszen ahogy Orbán a rádiónyilatkozatában felvázolta, milyen lesz a „dimenzióváltás” után a magyar gazdaság, az nekem akár meg is felel.

„Nagy idők kapujában állunk”- így a miniszterelnök.

Eddig jó. Imádok nagy idők kapujában állni, már ha nem zárnak ki hajnalig, és nem túl nagy a kapupénz. Az meg pláne tetszik, amit Orbán a kapu kulcslyukán belesve látott.

„Digitalizált, a saját hulladékát is feldolgozni képes ú.n. körforgásos gazdaság, radikálisan lecsökkentett széndioxid-kibocsátással, teljes foglalkoztatottsággal és az EU nyugati felénél érzékelhetően gyorsabb növekedéssel”.

Már mondtam volna, hogy csapjunk is egymás tenyerébe, ezek jó célok.”

De aztán elöntött a szánalom:

ez a szegény kormányfő -akár a mólés ember a panelház bejáratánál- rossz kulcsot próbálgat a kapuhoz. Olyat, amivel sosem jutunk be. Mert ha digitalizált, modern gazdaság, akkor

  • miért butították le a szakképzést?
  • Miért hagyták magukra a digitális oktatásban az eszköz nélküli szegény diákokat és az erre nem képzett tanárokat?
  • Ha korszerű hulladékfeldolgozás, akkor hogy lehet, hogy a Kukaholding a felesleges átszervezések nyomán még összeszedetni sem képes a szemetet, nemhogy feldolgozni?
  • Ha radikálisan csökkentett széndioxid-kibocsátás, akkor miért kötekedtek az ezt szolgáló uniós tervekkel?
  • Ha teljes foglalkoztatottság, akkor ugye erre nemcsak papíron kellene törekedni, a munkanélküliek 3 hónap utáni törlésével a regisztrációból?
  • Ha az EU nyugati felénél gyorsabb fejlődés, akkor miért tartósítják azt az állapotot, hogy folyamatosan az Unió utolsó három sereghajtója között vagyunk a háztartások fogyasztása, a bérek vásárlóereje, magyarán az életünk minősége tekintetében?

Igaz, Orbán azt is mondta, hogy a szédítő perspektívákat még nagyon kevesen értik.

Bajt érzek. Lehet, hogy ő se érti?

Forrás

Rusvai

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük