Női egyenjogúság, viccelsz?

Hol vannak a feministák és a genderek, amikor nem gonoszul, de bornírt módon diszkriminálják a nőket ? Mintha csak a 19. századi angol klubok fénykora tért volna vissza a 21. századi Magyarországon.

Nőknek kívül tágasabb

Egyre több férfifodrászat tiltja ki a hölgyeket, de miért is? Magyarázat nincs, csak a tiltás. Magam is járok fodrászhoz, vagy ahogy mostanság hívják Barber shop-ba és bizton állíthatom, sem pornográfia nem történik, eltekintve néhány különösen ízléstelen  frizurától és fazonra vágott szakálltól, sem pedig semmi olyan beszélgetés el nem hangzik, amit a női fülek ne hallhatnának. Mégis sok férfifodrászatban válnak mostanság nem kívánatossá a hölgyek.

Pécs sem akart lemaradni (legalább ebben nem)

A Mecsek alji város egyik fodrászata nem érte be a szóbeli tiltással, még egy matricával is jelölte, hogy nőknek, akár a kutyáknak, vagy a fagyinak kívül tágasabb, igaz a pécsiek még nem jutottak el egyes fővárosi céhtársaik magaslatára, hiszen ott már kávézók üzemelnek, hogy a hölgyeknek legyen hol megvárni az “embert”, egyszóval ezek afféle feleségmegőrzők, a plazák gyerekmegőrzőinek mintájára.

Az egyik helyi portál fedezte fel, hogy a pécsi üzlet, még a  közösségi oldalán is megírta, hogy nőknek tilos, ám indok ott sem szerepel.

“Kedves Vendégeink!
A szalonunk alapszabálya hogy a hölgyeknek a hosszadalmas bennt tartózkodás sajnos nem lehetséges! Ezért megkérjük minden kedves vendégünket hogy próbáljon úgy eljönni hozzánk hogy ezt a szabályt betartja! Megértéseket köszönjük és mindenkit szeretettel vár a P.B.S. csapata!”

barber

Nem csoda tehát, hogy Selmeczi Gabriella egykori nyugdíjvédelmi miniszteri megbízott magasröptű vitája jut eszünkbe még 2014-ből, amit az ATV újságírójával folytatott mert az Rogán Antal vagyonnyilatkozatáról kérdezte :

  • Selmeczi: Nincs logika abban a kérdésben, amit felvetett.
  • Újságíró: Miért?
  • Selmeczi: Csak  (Forrás Origó)

Úgy látszik a csak minden bornírt gondolat indoklása esetén bevált formula.

Nos, kedves harcias genderek, íme az új feladat!

Hajrá!

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük