Női vezetők….! – Nem az eszükért szeretjük őket…. Ön szerint?

Ami igaz, az igaz, nem kell megsértődni rajta! Sőt, sokkal biztonságosabb lenne a közlekedés az utakon, ha a nők ezt elismernék és így jobban odafigyelnének magukra. Ez egyszerű, GENETIKAI kérdés, nem kell érte haragudni. Most komolyan: hány női autóversenyzőt láttál már életedben? Ugye…

Vegyük a tolatást és a parkolást!

Egyszerűen azért nem megy nekik, mert máshogy van bekötve az agyuk, mint a férfiaké. A női térlátás egyszerűen rosszabb – és ez tudományos tény! -, mint a férfiak térlátása. Aki ezzel vitatkozik, a természettel vitatkozik. Éppen ezért nem is szabad megsértődni miatta.

Egyetértesz?

Pedig – igaz, ez már a harmadik bekezdés… – most leírom, hogy mindez nyilvánvalóan hülyeség, általánosítás, otrombaság és ostobaság. A volt vezetés-oktatóm tapasztalata alapján valóban másban gyengék a női és másban a férfi vezetők, valóban mások, de nincs köztük különbség, de nem a nemük dönti el, hogy mennyire lesznek képesek megtanulni vezetni. (A legjobb tanítványa például lány volt…) Milyen jó lenne nem azt sugározni a lányoknak-nőknek, hogy a születésüktől fogva valamiben _nem_lehetnek_olyan_jók_, mint a férfiak. Ha sokat hallod – elhiszed. Neked egy vicc, egy összekacsintás, neki – program.

Az pedig, hogy arányaiban valóban nem sok női autóversenyzőt ismerünk, a fentiek fényében azért tényleg elég szomorú…

Állati kíváncsi leszek, hányan jutnak el a harmadik bekezdésig.

Ha eljutsz és azért osztod meg – jó. Ha nem jutsz el és azért osztod meg – azért jó, mert oda is elterjed a harmadik bekezdés gondolata, ahol igazán szükség van rá.

Kíváncsi leszek.

Ágoston László

Szintike, a tíz esztendős autóversenyző

A cél, hogy érezzük jól magunkat az autóban! 

Amit egy igazi Rally Suliról tudni kell

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük