Nőnapra menetrendszerűen bepárásodott Orbán Viktor tekintete

Március 8. a nők hivatalos megünneplésének a napja, kicsit olyan ez, mint a karácsony, ami tudjuk, a szeretet ünnepe – évente egy napig. A többi 364? Orbán Viktor is elzengte a maga édesbús dicshimnuszát.

Hogy is van ez?

Orbán a Szomszédok című sorozat főcím zenéjére, (?) a tőle megszokott, bármikor magára ölthető kenetteljes arccal és az érzelmek túláradásától bepárásodott szemmel mondja el egymondatos videó köszöntőjét, de azt sem saját kútfőből:

“Ha azt akarod, hogy valamiről sokat beszéljenek, bízd egy férfira, ha azt akarod, hogy elintézzék, bízd egy nőre.” (Margaret Tether brit miniszterelnök 1979-1990)

Akkor meg?

  • 1.     Az Fidesz-kormányban 12 férfira összesen 2 nő jut.
  • 2.     A Orbán-kormány családügyi kabinetjében mindössze egyetlen nővel szemben hat férfi van. Az egyetlen nőre a titkári feladatokat osztották.
  • 3.     A magyar parlamentben a nők aránya alig több, mint 10 százalék.
  • 4.     A Világgazdasági Fórum jelentése szerint nálunk a második legnagyobb a férfiak és a nők közötti egyenlőtlenség a kelet-európai és közép-ázsiai régióban. Magyarországnál csak Tádzsikisztánban rosszabb a nők helyzete.
  • 5.     Magyarországon a hiányos törvényi védelem következtében minden héten meghal egy nő bántalmazás miatt.
  • 6.     Egy magyar nő egy magyar férfinél 10 százalékkal kevesebb fizetést kap ugyanazért a munkáért. Ezt úgyis lefordíthatnánk, hogy több mint egy hónapot ingyen dolgoznak a nők a munkahelyükön.

(Részlet a Magyar Liberális párt nőnapi közleményéből)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük