Sorting by

×

NOR, a Nemzeti Oltás Rendszere

Ezúttal Markó Beáta ironikus és mégis nagyon drámaira sikerült cikkét közöljük a Nemzeti Oltás Rendszeréről az Amerikai Népszavából. A szerző tűpontosan fogalaja össze a történéseket és nagyon sok eredeti Orbán-mondattal hitelesíti az írását. 

Lassan egy éve dúl a koronavírus világjárvány

Még tavaly horrorisztikus képeket láttunk Bergamóból (Olaszország) a kórházi állapotokról, félmillióan haltak meg az USA-ban, és számos európai országban is tarol a járvány. „Magyarország európai szintű egészségüggyel” rendelkezik, ezt maga az országot irányító vezénylő tábornok, a „magyar szabadságért küzdő utcai harcos” jelentette ki szerény várbéli hajlékából. A racionálisan, flottul szervezett magyar egészségügy játszi könnyedséggel birkózik meg azokkal a járvánnyal kapcsolatos problémákkal, amelyekkel sok elmaradott nyugat-európai vagy ázsiai ország vért izzadva küzd. A pandémia kezelésében bevezették ugyanazokat a védelmi intézkedéseket, amelyeket más, kevésbé szerencsés és kevésbé alkalmas vezetővel bíró országokban: 2 m-es távolságtartás, gyakori kézmosás és maszk.

16 000 lélegeztetőgép az örökkévalóságnak (maximum)

A lakosság mindenkori érdekeit szem előtt tartó és az aktuális helyzetet mindig tökéletesen átlátó várúr a kifinomult diplomáciai érzékéről híres külügyminiszterén keresztül „fürkész és portyázó csapataival” 16 000 lélegeztetőgépet rendelt, vásárolt, hozatott az országba. Azonban nem elég az irdatlan mennyiségű gép, ha nincs, aki kezelje őket, márpedig Magyarországon nem áll rendelkezésre megfelelő számú szakember, és ez a mindenhez értő vezénylő tábornoknak sem jutott eszébe. De sebaj, az egyik budapesti kórház folyosóján éppen van annyi hely, hogy a gépek túlnyomó többsége katonás rendben – a várúr szereti a katonaságot! – sorakoznak és porosodnak.

A járvány egy korábbi szakaszában,

a várható Covid-betegek számára a várúr kórházi ágyak felszabadításáról, más szóval kiürítéséről adott ki hadparancsot a Mátyás király csontjait matató miniszterén keresztül. Az ukázt – egy kivétellel – minden kórházigazgató serényen teljesítette. Egy kivétellel senki sem tagadta meg a parancsot, senkiben sem ötlött fel hajdan tett hippokratészi esküje (Primum nil nocere! – Először is, ne árts!). Beteg, elesett, magatehetetlen, ápolásra szoruló emberek ezreit dobálták ki az utcára az európai szintű egészségügyi rendszer nevében. Hogy az ágyfelszabadítási akció folytán hányan haltak meg, azt mély homály fedi. Türelmes nép a magyar, nem szólnak ők egy szót sem, hiszen tudják, jó kezekben vannak.

Ezt erősítette meg a várúr, amikor 2020. november 12-én leszólt a várból:

“A védekezés sikerét a halálesetek számában tudjuk mérni”.

S valóban, három hónappal később számok igazolják az újabb nemzeti sikert. 2021. február 19-én 14 000 fölött volt a halálesetek száma, ami – a lakosság arányában számolva – világviszonylatban az első tíz közé helyezi Magyarországot. És a járványnak még nincs vége.

 

A Nemzeti Oltás Rendszere: Made in Hungary

Karácsonykor végre megérkezett a gonosz Európai Unióból az – unió által fizetett – első szállítmány amerikai-német vakcina, a Pfizer és a Moderna. Megkezdték az oltás beadását a fontos embereknek, az egészségügyben dolgozóknak, a szociális gondozóknak (és a futballistáknak – A szerk.). Azóta is jönnek-mennek a járvány hullámai, melyről pontosan tájékoztat az ország lelkipásztor „asszonysága”, jelenleg tisztifőorvosa.

Ám a várúr elégedetlen az oltásgyártók szállítási ütemével!

Nem akarja ő túl hosszú várakozásnak kitenni a népét. Ha nincs elég vakcina, melyet az európai gyógyszerhatóság is engedélyezett, az sem probléma. Szerez ő másikat, ha engedély nélküli orosz, ha le nem tesztelt kínai, mindegy, csak legyen. „Ha néhány százezer vakcina leesik egy teherautóról, ott kell lennie egy magyar portyázónak, aki azt elkapja” – mondta a maga szellemes megfogalmazásában. (Ha valaki nem tudná, a magyar argóban ez lopást jelent.) Dőlnek is a vakcinák, orosz, kínai, s érkezik Pfizer és Moderna is az unióból, bár ezekből néhány tízezernek lába kelt.

Ha valaki korán reggel, a fagyos időben tumultuózus jeleneteket lát az utcán,

tolókocsiban vacogó, egy épület előtt botjukra roskadó idős embereket egymás hegyén-hátán, netán egy orvosi rendelő várójában egymás nyakába lihegve, – ne csodálkozzon! Őket berendelték a magyar oltási tervnek megfelelően azonos időpontra, ahol jó esetben megkapják az oltást és bónuszként a fertőzést. Aki válogat a vakcinák között, az „mehet a sor végére”. Mindeközben a háromhavonta hosszabbítgatott és a „133 három bátor emberrel” megszavaztatott vészhelyzet lehetőséget ad a rendkívüli intézkedésekre – teljhatalom a várúrnak, kijárási tilalom, a lakosság utcai tartózkodásának tiltása, kül- és belföldi utazási korlátozás, nyilvános gyülekezés tiltása stb. – meghozatalára.

Ha minden a várúr számításai szerint alakul,

a koronavírus Magyarországon lubickolni fog a boldogságtól és a pandémia várhatólag a 2022-es parlamenti választásokig eltart.

(A cikk az Amerikai Népszava oldalán jelent meg)

Kapcsolódó

Nemzeti oltás, figyelmeztetés

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

3 hozzászólás

  • 2021.02.28 - 09:16
    Közvetlen hivatkozás

    Magyarország,és az európai szintű egészségügye?Magyarországnak magyarországi szintű az egészségügye,és miután maga az ország már elég régóta a béka segge alatt van,Európa országai között a sereghajtó,ennek megfelelően ramaty az egészségügye. Valamiért orbán elképesztően ráérez arra,ha valaki baromira nem ért a feladathoz,amire orbán kiszemelte,és valahogy mindig,minden poszton ilyen embereket szedett maga köré. Nézzük káslert,akinek az egészségügy is a feladata lenne.Amit ő ott csinált,az a káosz,és zűrzavar.Nem véletlenül tartják már onnan távol.De az egész “kormányzás”,bár ez nem jó szó arra,amit orbán művel,az is inkább káosz,oltási tervestül,nyunyó nénistül,válság,és járvány kezelésestül. Örülhetünk,ha megússzuk élve az orbáni járványkezelést.Nincs az emberei között egy olyan,aki egy oltási tervet össze tudott volna állítani,mert a lista,amit lobogtatnak,az nem az. Na és az utcai harcos….Mikor ezt meghallottam,rég nem röhögtünk ilyen jót családilag. Annyira oda van orbán,a sport a mindene, sőt,mindenek előtt áll a sport,de ehhez képest ő nem utcai harcosra hajaz,hanem egy bojlerre. Azért,ha kicsit is adna magára,nem így nézne ki.Bár az a legkisebb gond vele,hogy rettenet dagadt

    Válasz
  • Visszajelzés: Semmi kecmec!- 10 kemény kérés Orbán Viktornak - Városi Kurír

  • Visszajelzés: Akit érdekel: Bencsik András is "oltakozott": "a lelkem mélyén a kínait szerettem volna..." - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.