Kiemelt hírek

Schobert Norbi: adjanak a tanárok akkora maflást, hogy leesik a gyerek feje…..

Norbi

Schobert Norbert szerint a gyerek verve jó, a gyerek szerinte, pont olyan bunkó, mint a szülei. Azt is kifejtette, hogy: ez a rohadt nagy demokrácia (…) a tanárok ott dolgoznak nevetséges targoncás bérekért (…) bejön a közmunkásnak a bunkó gyereke (…) és elküldi az anyjába.

Schobert elszabadult

Az Atv “Bochkor” című műsorának vendége volt többek között a fitneszguruként elhíresült hazánkfia, amikor kibukott belőle a …. döntsék el Önök, hogy mi.

A műsorvezető felidézett egy közösségi oldalon szárnyaló posztot, amiben egy nagymama panaszolta el, hogy 7 éves unokáját a helyi tanerő a hajánál fogva rángatta az iskolában, majd szappannal kimosta a száját. Nem feladatunk eldönteni, hogy igaz-e a történet, a műsorban sem ezt tették. Az eset kapcsán felvetődött, hogy

“van-e eszköze manapság a tanárnak a fegyelmezésre?”

HVCS

Ez a kérdés szakította át Schorbertnél a gátat és előbukott belőle a HVCS (helyi vagány csávó) apa változata. Nem tudni, hogy otthon milyen szellemben nőnek a csemetéi, nem is tartozik senkire, de az elmondottakból, jobb, ha temérdek munkája mellett nem sok ideje marad a nevelésükre.

“Adjanak akkora maflást, hogy leesik a gyerek feje! (…)

Elmondta, hogy amikor ő “még kissrác volt”, a tanerő tehette, amit tennie kellett:

“…az, hogy egy nevelő jellegű pofon elcsattant (…) mi kaptunk rohadt nagy körmöst, vagy átadtak a testnevelő tanárnak…”

A gyerekekről így beszélt:

“A gyerek az pont olyan bunkó, mint a szülei, bejön az elhanyagolt tizenhárom éves gyerek, aki már szexualizál, drogozik, nagypofájú, a tanárnak azt mondja, mi van köcsög, beborítalak!. A tanárnak mik az eszközei? Nem kell verni, de az, hogy egy nevelő jellegű pofon elcsattan (…) valamilyen szintig van helye, mert ez a rohadt nagy demokrácia, ami most van (…) a tanárok ott dolgoznak nevetséges targoncás bérekért, (…) bejön a közmunkásnak a bunkó gyereke (…) a diplomás embert, akinek van hivatása, elküldi az anyjába.”

(A teljes adás itt nézhető meg, a Schorbert remeket 31. percnél találják)

Ebben az egy hosszú körmondatban megalázta a közmunkára kényszerülők tízezreit, a targoncásként, vagy más fizikai munkát végzőket és magukat a tanárokat is, akikről úgy képzeli, hogy egyetlen eszközük a verbális erőszak.

Bizony nemzetünk egyszülött Norbija,

akik védelmében kikeltél magadból, azok nem azért jártak főiskolára vagy egyetemre, hogy egy jól irányzott balegyenesnél ne legyen több a tarsolyukban. Az valóban helytálló, hogy manapság a gyerekek viszonya megváltozott a tanáraikkal szemben és persze vannak extrém esetek is.

Tisztelet, amit ki kell érdemelni

Az, ha egy gyerek nem tiszteli az oktatóját abból fakad, hogy otthon nem tanulta meg, hogy mit engedhet meg magának és mi tilos. Ezt főleg a maguktól elszállt újgazdagok szokták összekeverni, mert úgy gondolják, ha most éppen valakiknek szolgájaként éppen szalad a szekerük, az feljogosítja őket bunkóságuk nagy nyilvánosság előtti megélésére. Pedig nem! Egy ideig megy, aztán az elérni vágyott “értelmiség” kizárja őket maguk közül és, ha még a pénzcsap is elapad, baromi nyomorultul érzik majd magukat.

A tisztelet hiánya jelentheti azt is, hogy a pedagógus nem vívta ki magának a rábízott gyerekek elismerését. Mint ahogy egyetlen szakma képviselői sem feketék, vagy fehérek, a tanárok között is van megélhetési és igazi tanerő. A gyerek tűzbe menne az olyan oktatóért, akire fel tud nézni, aki kíváncsi a véleményére, az életére, a bajára és nem a vonalzóhoz nyúl, hogy üssön, ha valami gigszert követ el.

Szóval, testedzés koronázatlan királya, van még mit átgondolni!

Vekerdy Tamás: Legyél, aki vagy!

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

http://varosikurir.hu/pszichologusok-allitsatok-mar-meg-vekerdyt/

About Author

Comments (12)

 1. Mátyásné Sipos

  Majd,ha az ő kislánya kapná azt a “maflást”,mit mondana? ( Egyébként egyetértek vele!)

 2. Nem vagyok Norbi rajongó, de igaza van. Egy időben jól elhelyezett pofon vagy fenékbe rúgástól ,ég nem lett senki hülye, de életet menthet.

 3. ja verjetek csak a gyereket, aztan majd ha megno o ver titeket, akkor meg majd sipitoztok, hogy nem ezt erdemeltetek az elet munkajaert, amilyen az adjon isten olyan a fogadjisten

 4. Kárpizsuzsi F1F

  anyádat is minősíted, majom.

 5. Igen divatossá vált, hogy keverjék mostanában a műfajokat. Normális esetben a szakemberek feladata megválaszolni az ilyen kérdéseket. A celebek pedig szintjükhöz képest valami laza témáról összeelmélkedhetnek valamit. De hát változott a világ, most épp celebek nyilatkoznak fontos kérdésekben és hozzák is a megfelelő színvonalat. Azért régen idősebb korban az emberek bölcsek lettek, ez ma már nem nagyon jellemző, mint látjuk celebjeikről. De az is lehet, hogy csak az öregedéssel merevebbek lesznek.
  Minden korban minden eset más. Régen még elfogadták a pofont, ami lehet, hogy megfelelő pillanatban adva észre is térítette a gyereket, de lehet, hogy nem. De haladjunk a korral, az sokkal jobb, ha a gyerek maga látja be, hogyan kellene másként csinálni. A tapasztalatom szerint a gyerek viselkedése a szülő felelőssége, nevelése, vagy nem nevelése. De ez nem foglalkozás függő. Láttam diplomás szülőnek bunkó gyerekét és szegény családban jól nevelt gyereket. Ezért sértő általánosítani. Amúgy meg kíváncsi lennék, hogy ha a gyerekét egyszer jól nyakon vernék egy rosszalkodásért, akkor mit szólna? Mert olyankor aztán rohangálnak a szülők, hogy nem volt joga.

 6. agnes losonczi

  Szegény anyja pont nem ilyen ember volt, ne bántsd. Julikának hívták, olyan bocsánat, hogy élek típus volt és harisnya szemfelszedőként kereste a kenyerét, amiből egyedül tartotta el ezt a pénzétől megbolondult f@szfejet, aki kiskorában nagyon dagi volt, sokat csúfolták, így aztán elszabadult benne az érvényesülhetnék bármi áron. Pont ő a legjobb bizonyíték arra, hogy a szülő megfeszülhet, de akkor se feltétlenül ő befolyásolja, milyen ember lesz a kölke.

 7. agnes losonczi

  Persze olvastad, hogy a bochkor c. másik öntelt húgyagyú hívta meg, attól nem is lehet semmi normálisat várni.

 8. Na de nem kötelező elfogadni azt a meghívást, vagy mondhatja, hogy nem tud érdemben a témához szólni. Én sem megyek bejelenteni a tévébe a véleményemet, pl. hogy szerintem hogyan is kéne gyógyítani a betegeket. Mert nem vagyok orvos.

 9. agnes losonczi

  De mindketten magukkal eltelt semmirevalók morzsányi önismeret és önkritika nélkül! A mai celebek!

 10. Tünde Gabriel

  Én a Schobert anyagot megosztottam a Facebook-on, de kiegészítést tettem az anyaghoz, mégpedig azt, hogy régen nem volt ennyi munkanélküli, mert ha valaki az utcán kóborolt, akkor a rendőr rögtön megkérdezte tőle, hogy mit keres az utcán munkaidőben. Ma viszont mindenkit kilöknek oda, tehát a feszültség a családokban egyre nő, ezért van annyi rossz gyerek.

 11. Ez a igazi magyarkeresztény kultúra. Ezt aztán érdemes védeni pengés áramos duplakerítéssel és hős határvadászokkal. Büszkék vagyunk erre a kiváló kultúrára, nem hagyhatjuk elsorvadni, vagy megváltoztatni!!!

 12. […] a rend és a fegyelem. Véleményével nincs egyedül, hiszen hasonlóan nyilatkozott a témában Schobert Norbert is és ki ne hagyjuk a sorból Orbán Viktort, aki nem részletezte nevelési elvét, de arról […]

Szólj hozzá!