Sorting by

×

„Áldozatos munkájáért” címen osztott Novák Katalin “búcsúajcsit” – Fél millió/kopf

A családokért felelős miniszter – ha lemond, ha nem- saját hatáskörben díjazhatja a szerinte arra érdemeseket. Így tett a köztársasági elnöki felkérést a napokban köszönettel elfogadó Novák Katalin, aki december közepén – mintegy utolsó miniszteri gesztusként – négy kategóriában osztott ki díjakat. A díjazottak között sokan kétségkívül megérdemelték az elismerést: húsz-harminc éve a pályán lévő szociális munkások, bölcsőde- és krízisközpont-vezetők, egyházi készségfejlesztő iskolák, roma szakkollégiumok is szerepelnek a névsorban – vezette fel a hírt a Magyar Hang.

Bölcsődékért díjban részesült

  • Gál Katalin, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatói tanácsadója, aki munkahelyi bölcsődét alakított ki a vállalatnál – ő korábban a Fidesz női tagozatának alelnöke volt (2019-ben még a Fidesz női tagozatának alelnöke volt – Facebook-oldalának borítóképén pedig Orbán Viktor miniszterelnök mögött ül.)
  • Tarnai Gergely, aki vezető tanácsadóként dolgozik a Miniszterelnökség építészetért felelős helyettes államtitkárságánál.

Magyar Fiatalokért díjat kapott

  • Schanda Anikó, a Magyarországi Református Egyház cigány szakkollégiumainak fenntartói képviselője – ő a fideszes Schanda Tamás parlamenti államtitkár felesége, 2017-ben pedig az Emmiben dolgozott kabinetfőnökként, Novák kollegájaként.
  • A Design Terminal ügyvezetője, Böszörményi-Nagy Gergely szintén a fiatalokért kapott kitüntetést. Ő már 2010 előtt a Fidesz-közeli Nézőpont Intézetnek dolgozott, később a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium főosztályvezető-helyettese lett. Cége, a Creacity Kft. havi félmillióért elemzett nemzetközi trendeket a miniszterelnökségnek, a szélesebb közönség viszont már 2011-ben megismerhette, amikor a Mandineren, bloggerként szexet javasolt a Nem tetszik a rendszer című kormánykritikus dal énekesének, Karsai Orsolyának.

A melegekkel harcoló életvédő

„Az élet- és a családvédelem területén végzett kiemelkedő hazai és nemzetközi munkájáért”

Novák díjazta Frivaldszky Editet, az Emberi Méltóság Központ igazgatóját is, aki a Citizengo petíciós oldal aktivistájaként a melegházasság lehetősége ellen küzdött, szervezete pedig a kormánynál lobbizott, hogy ne írják alá a nők- és családon belüli erőszak ellen megszületett Isztambuli Egyezményt (sikeresen, egyébként). Frivaldszkyék arra hivatkozva nem kértek az 34 ország által ratifikált egyezményből, hogy az tartalmazza a társadalmi nem fogalmát, és marxista vonásokat véltek felfedezni a dokumentumban.

Pro Voluntarius díjat kapott

Máthé Zsuzsa

„elhivatott és áldozatos munkája, példaértékű önkéntes tevékenysége, az önkéntesség népszerűsítéséért elismerésül”,

aki az idén júniusban alapított Szent István Intézet ügyvezetője. Ezt az intézményt a fideszes Hollik István, Nacsa Lőrinc és Fülöp Attila alapította egy alapítványon keresztül. Máthé Zsuzsa többek között arról is ismert, hogy a kormánybarát Hír TV műsorainak gyakori vendége – férje pedig Ókovács Szilveszter, az Operaház igazgatója.

A miniszteri jutalommal kategóriától függetlenül 500 ezer forint jár

Az itt név szerint felsoroltaknak ez nem lehet kimagaslóan nagy összeg, egy 30 éve a pályán lévő óvónőnek, szociális munkásnak viszont óriási anyagi támogatást, valódi elismerést jelentett volna. A portál megkérdezte Novák Katalin sajtóosztályát, hogy miért nem így használták fel a díjazással járó, több millió forintot, esetleg tudnak-e arról, hogy a díjazottak jótékony célra fordítják a kapott összeget, de a cikk megjelenéséig nem kaptak választ.

Kapcsolódó

„Áldozatos munkájáért” címen osztott Novák Katalin "búcsúajcsit" fél millió/kopf

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.