Novák Előd csak tudja! (?) – a kigolyózott jobbikos kitálal

Novák Előd, a Jobbik kigolyózott alelnöke azon túl, hogy Simicskát vádolja kegyvesztetése kitervelésével és kivitelezésével, közösségi oldalán nap, mint nap súlyos vádakkal illeti pártját.

A szerdai tőrdöfési kísérlet

A mai napra rendelt bejegyzésében Novák nem kevesebbet állít, mint, hogy a Jobbik kihasználva pártolóit a csődközeli helyzetben a kegyenceknek pénzt osztogat, miközben a szimpatizánsoktól a túlélésért kéreget.

“Lemondok a jobbikos pártalapítványi kuratóriumi tagságomról, miután a közösség pénzét hatalomtechnikai célokra akarják felhasználni, a párt csődközeli anyagi helyzetében sem szégyellve nettó 400 ezres fizetéseket osztani a képviselői tiszteletdíjak mellé a pártvezetéshez lojális politikusoknak.
Miközben a kisemberektől is pénzt kéregetnek az ÁSZ-bírságra, ez a dőzsölés morálisan vállalhatatlan számomra, aki a politikusi álláshalmozás ellen mindig küzdöttem; most ráadásul csak dupla fizetésekről van szó, dupla munkáról még papíron sem.”

Valószínűleg aligha véletlen Novák Előd színvallása, hiszen a Jobbik várható pártszakadásában ő és felesége, Dúró Dóra is Toroczkai Lászlót támogatja, aki 46 százalékos támogatottság mellett maradt alul a Vona-bábként emlegetett korábbi szkinhedvezér Sneider Tamással szemben. Ezért Dúrót kizárták a frakcióból, Toroczkai kizárásáról pedig csütörtökön dönt a párt etikai bizottsága.

Bejegyzésében tovább megy:

Elfogadhatatlannak tartom azt is, hogy az ÁSZ-bírságra gyűjtött pénzt is felélték, pedig nem ezt ígérték (hanem a bírságra fordítást, vagy ha mégsem kellene, akkor az adományozóknak való visszafizetést), ráadásul még így is százmillió forintnál is nagyobb kampánytartozás van a Magyar Posta felé.

A Jobbik szerinte szórja a közpénzt:

“…..mandátumának több mint négy évvel ezelőtti megszűnése óta folyamatosan Pörzse Sándor is még többet, lényegében teljes képviselői fizetést hol a frakciótól, hol a pártalapítványtól, miközben az érdemi munkavégzését mindenki láthatja, hogy mi… A közpénz ilyen hatalomtechnikai eszközként való felhasználása elfogadhatatlan…..”

Tiltakozom…..

“Lemondásommal egyúttal tiltakozom a Pongrátz Gergely-Érdemkereszt lényegében megszüntetésével szemben, hiszen eddig minden évértékelő része volt a díjátadás, de idén már úgy döntött a pártelnökség, hogy nem adja át az elismerést, melyet a párt „alapító atyjáról” neveztünk el.”

-írja facebook bejegyzésében. Ha jól látjuk, a Fidesz sikeresen nyírja ki a riválisnak vélt Jobbikot, amihez a résztvevők lelkesen asszisztálnak. Mindenki teszi a dolgát: a sakkbábuk nyírják egymást, Orbán pedig kéri azt a bizonyos kávéját.

https://www.facebook.com/novakelod/posts/1703497069732927

Novák Előd tudja, mi kell a Jobbiknak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük