Nincs pénze a magánegészségügyre? – Dr. Novák Hunor megoldási javaslata kecsegetető

A folyamat, amellyel a magyar kormány leépíti az állami egészségügyet, egyre inkább a “fizetős” magánszektorba szorítja azokat is, akik képtelenek annak a szolgáltatásait megfizetni. Szörnyű ellentmondás, hogy amire nincs pénz az a megoldás. Az egészségügyi cserekereskedelem lehetőségéről írt közösségi oldalán Dr. Novák Hunor, az ország egyik legkedveltebb gyermekorvosa, rendelőtulajdonos.

Az új “pénz” a munka

Tegnap a “pénzéhes patkány” jelzővel illetett egy kommentelő, kezdődik Novák doktor bejegyzése, majd így folytatódik:

Rendhagyó dolgon gondolkodom: aki nyilvánosan háborog, hogy miért kerül pénzbe a magánrendelés a Krokiban, miért kell fizetni a Fityma vagy periorális dermatitis kisokos videóért, azok egy űrlapon jelentkezhetnek kétkezi munkára hozzám: bútorszerelés, fúrás, takarítás, kertrendezés, kőműves munka, cserébe ingyen ellátjuk vagy megkapja a kisokos videóimat. Mit gondol, működhet?

Sokan nem becsülik a szaktudást, munkát,

és míg ők persze pénzért dolgoznak, tőlem-tőlünk elvárják, hogy ingyen legyen a munkánk. Teljesen megértem, hogy nincs mindenkinek anyagi lehetősége arra, hogy eljöjjön magánrendelőnkbe vagy 13 ezer forintot fizessen egy átfogó kisokos videóért, de van megoldás!  Munkánként munkájával “fizethet“!

Arra gondoltam, hogy lidokainos érzéstelenítés nélkül kihúzom a kritizálók méregfogát,

és csinálok egy űrlapot, ahol alkalmi munkára lehet jelentkezni hozzám. Kolléganőim tegnap egy kisebb felújítás után rengeteget takarítottak, én tegnap és ma is fúrtam, szereltem a rendelőben, de van időnként kertrendezés, talicskázás, kőműves munka, csomagolástechnikai munka is a Krokiban – nekem nem büdös a kétkezi munka, de mi is örülnénk, ha nem nekünk kellene ezt csinálni. Vajon lenne érdeklődő? Ha igen, tényleg megvalósítom, természetesen ez is csak szabályosan működhet, így jogásszal és könyvelővel is egyeztetnem kell majd a mikéntjéről.

Novák doktor bejegyzése egyben válasz arra a kérdésre is, hogy mit tehet egy a magánegészségügybe kényszerített beteg, vagy orvos, azért, újszerű módon találjon egymásra az egészség, a gyógyulás reményében. A valódi megoldás persze az lenne, ha a kormányzat végre megoldaná az állami egészségügy helyzetét.

Ez is lehet egy megoldás a várólisták hosszának csökkentésére is:

 

Pin It on Pinterest