Novák Katalin akcióban – Visszavonta -többek között- egy tízéves kislány magyar állampolgárságát

Miközben Novák Katalin köztársasági elnök Londonból, II. Erzsébet királynő temetését követően New Yorkba készül az ENSZ hivatalos magyar delegációjának vezetőjeként -amelynek tagja többek között Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint a külügyminisztérium több vezetője: Sztáray Péter biztonságpolitikáért felelős államtitkár, Bunford Zsolt, Hidegh Attila, Stifter Ádám és Váradi László helyettes államtitkár- addig itthon sem hagyja, hogy feledésbe merüljön a neve.   

Részletek nem derültek ki…..

Többek között egy tízéves, Kisvárdán született lány magyar állampolgárságát vonta vissza a köztársasági elnök – derül ki a Magyar Közlönyből.

Novák Katalin a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely előterjesztésére, az 1993. évi LV. törvény 9. paragrafusa alapján hozta meg három határozatát, amelyek összesen öt embert érintenek

– írta a HVG.

Ez a passzus kimondja,

hogy a magyar állampolgárság visszavonható attól a személytől, aki azt a jogszabályok megszegésével, így különösen valótlan adatok közlésével, illetve adatok vagy tények elhallgatásával a hatóságot félrevezetve szerezte meg.

Az államfő határozata értelmében nem magyar állampolgár már a lány mellett egy harmincéves, az ukrajnai Munkácson született nő és egy 56 éves beregszászi születésű férfi. Ez történt két izraeli születésű emberrel is, egy 47 éves férfival és egy 15 éves fiúval.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

FRISS!