Novák Katalin az „átadni bármi áron” jegyében Barcson mellényúlt

Valahol érthető, hogy a köztársasági elnök naptára percről percre betáblázott, így olyan kicsiségre nem tud adni a Novák-stáb, hogy az előjegyzett „átadnivaló” technikai ok miatt nem készült el teljes valójában. Az itiner úgy szólt, hogy az EU-s pénzből épített cucc megnyitója szerepeljen a napi „de ügyesek vagyunk”-hírek között, és ezért Novák Katalint odaautóztatják, akkor nincs apelláta.

Legfeljebb majd nem azt fényképezzük….

Azért, hogy elkerüljük a rosszindulatú feltételezést, elképzelhető, hogy Nováknak fogalma sem volt arról, hogy hiányosságok vannak az épületben, ami előtt átvágta a nemzeti színű szalagot. Ha ez így van, akkor a stábja megéri a pénzét, a helyében új jelentkezők után néznénk.

Ma megbizonyosodhatunk arról, milyen előnyei vannak az uniós tagságnak, amennyiben a brüsszeli döntéshozók azzal foglalkoznak, amivel foglalkozniuk kell

– ezt még pénteken mondta Novák Katalin Barcson a mintegy 400 millió forintból kialakított helyi turisztikai központ átadásán, megismételve:

„a beruházás jó példa arra, hogy ha bölcs döntések születnek Brüsszelben, azzal a helyi közösségek és Európa is gazdagodik”.

<<< Olvassa cikkeinket a Google hírei között is! >>>

Csakhogy

Ezt a fotót biztosan nem a Novák-stáb fényképésze lőtte:

fotó: facebook

Nem tudom, hogy feltűnt-e valakinek, hogy amennyiben a válaszfalak a helyükre kerülnek, akkor kizárólag a középső illemhelynek jut ablak, feltehetően ez lesz majd a „nagydologra” rendszeresítve. Már csak az a kérdés, hogyan jelölik majd mindezt az ajtón?

Amíg az állami hírügynökség és a város fideszes polgármestere által közölt képeken egy modern turisztikai központ látszik, a közösségi oldalakon körbefutó képen viszont az, hogy

az új épület mellékhelyiségében, mosdójában három vécékagyló is helyet kapott egy légtérben, válaszfalak nélkül, így akire rájön a szükség azt is közösségben, társaságban végezheti el, semmiképpen sem európai módon.

„Családbarát vécét adott át a fideszes báb elnök a fideszes barcsi polgármesterrel

Az új barcsi turizmus központ (400 millió EU-s pénzből) mosdójában lehetőség nyílik a folyamatos hazafias nevelésre, de akár alezredesi továbbképzéseket is lehet tartani ott.

A fotó a neten terjed és sajnos nem vicc, hanem valódi. Egy helyi újságíró honfitársnőnk elérte a polgármestert, aki szerint valóban így adták át az épületet.

Viszont nem a közösségi életre nevelés volt az ok, hanem az elhúzódó beruházás és aztán Nagy Ember érkezése miatti kapkodás. Koós Csaba, Barcs polgármestere azt a tájékoztatást adta, hogy

a mosdót természetesen nem így tervezték, de az elválasztók csütörtökről péntekre való éjszaka érkeztek meg, így péntekre a kivitelező már nem tudta felszerelni.

A munkálatokat a héten folytatják. Azt ígérte, hogy fotókat is küld majd az elkészült elválasztó falakról” – írta Hadházy közösségi oldalán.

A kommentekből

„Úgy látszik ez a hepjük, lompost az ablakba, pont mint a MOL székházban”

„A 70-es évek egyik szilveszteri kabaréjában volt hasonló, ott az erkélyt tartotta pár ember. Visszajutottunk oda sajnos.”

„Tökéletesen megfelel a főispáni kultúrának. A vári lukak sem voltak elválasztva…”

„Egyszer ezeket a projekteket be kellene mutatni az Európai Parlament ülésén, hagy lássák mire ment el a sok unió pénz”

„Köztársasági elnök kell egy ilyen megnyitásához? röhej. Gondolom ki is próbálták a szalag átvágása után-!”

„…..és a jövőhéten ismét átadják, akkor már elválasztó falakkal…..esküszöm jó biznisz a szalaggyártás……”

„Ezt nem hiszem el hogy gondolkodás nélkül szórják a pénzt. Ha lesz válasz fal akkor az ablak csak a középső WC én lesz. Komolyan ez már nem vicces hanem nagyon szomorú.”

„Jól van az úgy. Az ókori Rómában is ilyen volt. Nekünk is jó lesz ez így”