Novák Katalin: Az abortusz pártolása, a gyilkosság pártolása

Amikor Orbán Viktor Rómában vendégeskedett, akkor a sleppje tagjaként vele volt Novák Katalin is. Ha már ott volt, ő is interjút adott az amerikai Breibart szélsőjobboldali hírportálnak.

Nem lehetett rá panasza a főnökének….

Novák arról beszélt, hogy az abortuszpárti mozgalom a „szavak háborúját” vívja, és arról próbálja meggyőzni a világot, hogy a szabadságot képviseli, miközben valójában a halált.

„Nagyon sok családbarát és pro-life rendezvényen veszek részt, és ami engem valójában zavar, az a nyelvi kérdés. Mert mit mondanak az abortuszpártiak? Hogy a választás oldalán állnak, pedig nem is”

– fejtegette az államtitkár. Novák szerint ez az álláspont félrevezető.

Ha már van benned egy gyerek, akkor amit teszel, az nem választás kérdése. A választás előtte van. Az abortusz pártolása a gyilkosság pártolása, ellene van a választásnak

– mondta Novák, aki tovább is fűzte a gondolatmenetet.

„Az abortusz nem a szabadságról szól,

nem a nők szabadságáról szól, ez a szándékos félreértelmezése annak, ami történik” – mondta.

Novák szerint az embereknek az élet értelmét kell megmutatni, a gyermekvárás, a gyermekszülés gazdagságát. Kiemelte azt is, hogy a magyar alaptörvény kimondja, hogy az élet a fogantatásnál kezdődik, a magzatot pedig védelem illeti. Ezt pedig nemcsak az alkotmányban, hanem a mindennapi életben is be kell tartani.

A magyar nemzet vezetőink sok gyereke van….

Az államtitkár ugyanakkor nem hiszi, hogy Magyarországnak globálisan nagy szava van az ügyben, és szerinte az abortusz kérdése sem foglalkoztatja annyira a magyar embereket. Azt azért fontosnak tartotta megemlíteni, hogy az utóbbi években 30 százalékkal csökkent a terhességmegszakítások száma Magyarországon, és még soha nem volt ilyen alacsony.

A legfontosabb eszközünk a kérdésben oktatás

– tette még hozzá a politikus, de nem részletezte, hogy ezalatt mit ért.

Szerinte Magyarországon azért is családbarát a mentalitás, mert ha egy nemzet vezetőinek vannak gyermekei, akkor az a döntéshozatalban is megmutatkozik.

A köztársasági elnökünknek négy gyermeke van, a miniszterelnökünknek öt, a vatikáni nagykövetünknek hat, nekem pedig három.Nem mondanám, hogy a gyermektelenek nem tudnak kormányozni, de ha valakinek van gyereke, az egyfajta garancia arra, hogy néhány dolgot megért

– zárta a beszélgetést Novák Katalin.

Az államtitkár egyébként éppen néhány hete, a kötcsei pikniken jelentette ki, hogy jelenleg semmilyen formában nincs napirenden az abortusz szabályozásának megváltoztatása.

Forrás: HVG

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük