Novák Katalin: az első világcsúcs már megszületett - Városi Kurír

Sorting by

×

Novák Katalin: az első világcsúcs már megszületett

“Az első világcsúcs már megszületett, a szárazföldön” – mondta Novák Katalin köztársasági elnök beszédében, amellyel szombat este a Duna Arénában hivatalosan megnyitotta a 19. FINA vizes világbajnokságot.

Hirdetés

Novák Katalin arról beszélt, hogy mivel a szervezőknek mindössze négy hónapjuk volt felkészülni a világbajnokságra, ezért ez világcsúcsnak számít

“Bízom benne, hogy sok ilyen világcsúcs születik majd, reményeim szerint magyar sportolóktól, akiknek ezúton is szeretnénk kifejezni a magyar emberek biztatását”

– mondta a köztársasági elnök, aki egyúttal köszönetet mondott a sportolóknak, akiknek rendkívül nehéz lehetett a felkészülés, hiszen a koronavírus-járvány miatt korábban még azt sem lehetett tudni, lesz-e világbajnokság, s ha igen, akkor mikor.

Novák Katalin arról is beszélt, reméli, Magyarország – amely először 2017-ben rendezett vizes világbajnokságot – hasonló időközönként újra házigazda lehet majd, hiszen 2024-ben például a rövidpályás vb otthona lesz.

Ezek szerint a köztársasági elnök nem tud arról, hogy 2027-ben ismét a Duna Arénában lesznek a FINA vizes-világbajnokság úszó versenyszámai.

Vk-kommentár

A rendkívül látványos megnyitón – melyen minden nézőnek egy villogó karpántot adtak ajándékba, amelyek csodálatos látványt nyújtottak, amikor a Duna Arénában kialudtak a fények – a legemelkedettebb pillanatot a magyar nemzeti himnusz jelentette. Erkel Ferenc dallamaira a kivetítőn a vizes sportok magyar olimpiai bajnokai tűntek fel, köztük a napra pontosan két évvel ezelőtt elhunyt vízilabdázó, Benedek Tibor is.

Hirdetés

Forrás: MTI

Friss híreink

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Novák Katalin: az első világcsúcs már megszületett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.