Sorting by

×

Novák Katalin cukormázas csicsergése = Kövér nőgyűlölete

Amiben biztos vagyok, hogy nem jött rám a muffin süthetnék, miközben Novák Katalin animációval kombinált, cselédandalító, egybájtos falvédő szövegét hallgattam. Nő a nőkből a 21. században még nem űzött ilyen csúfságot Európában, mint Novák Katalin.

Lehet, hogy a miniszter asszony mesemondó versenyre készül, vagy Szájert akarja überelni álszenteskedésből, de ezt inkább ne tegye

Elhiszem, hogy számára fontos a pozíciója, és ezért azt is bevállalja, hogy kiskorúsítja a magyar nőket és családanyákat, és próbálja semmissé tenni azt a tényt, hogy az alaptörvényből rég kitörölték az “egyenlő munkáért, egyenlő bért” elvét.

(Fideszné) Novák Katalin miniszterként talán kevesebbet keres, mint hasonló pozícióban lévő férfitársai? Vagy azt sütötte ki velük együtt, hogy a cukormázba kell csomagolni azt, hogy itt a nőknek kuss legyen?

N. K. szerint, nekünk nőknek az a dolgunk, hogy

legyünk odaadóak, szüljünk, cipeljük a terheket, mert ettől leszünk erősek és sikeresek. A férfiakkal pedig ne akarjunk versenyezni.

Nem tudom miből gondolja Katalin,

hogy amikor a gyermekemnek életet adtam, le akartam győzni a férfiakat. Esküszöm, egyet sem kértem meg, hogy szoptassa helyettem a magzatom, bár az igaz, hogy a női privilégiumokról sem tartottam kiselőadást sem szülés, sem etetés közben. A diplomám sem azért szereztem kitüntetéssel (nem schmitteltem), hogy bebizonyítsam, nincs nálam harcosabb feminista, hanem egyszerűen azért, mert tanultam és képes voltam rá.

Igaz, mára már az “okos” urak közt is bármikor eljátszom a bambát, és a potentát káder hölgyek ostoba megfelelési kényszeréből is tudom, hogy minden rendszer mulandó.

N. K. mesketéje, kéretlen életvezetési tanácsadása olyan korokba repít vissza,

amikor nőnek szülni kötelesség volt, és azt szajkózták, hogy a problémákat a szoknya alá kell elrejteni.

Megbukott persze ez az egész borzalom, csak a múlt árnyait és sötétségét nem sikerült még elűzni. El fog jönni az ideje. Nem igazán értelmezhető, hogy N. K. mit ért pontosan a “terhek” alatt.

 • A családon belüli erőszak neki például csak szimpla “teher”?
 • Azt meddig kell cipelni?
 • Mennyire legyen benne “odaadó” egy nő?
 • Két testi vagy lelki erőszak alatt között muffint süssön vagy pitét? Ez már siker?

Mindenesetre az valóban nem semmi, hogy Novák Katalin csicsergése nem más, mint Kövér László nőgyűlölete, szirupos agymosásra áthangszerelve

Deklarálása annak, hogy a nők maradjanak a konyhánál, a gyerekszülésnél, és örüljenek annak, hogy nők. És azt hiszem, itt van az a pont, amikor tisztelt férfitársaimnak is fel kell tennem a kérdést:

Valóban ennyit ér a 21.században egy nő?

figyu

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Novák Katalin cukormázas csicsergése = Kövér nőgyűlölete

 • 2020.12.14 - 19:07
  Közvetlen hivatkozás

  Drága Barb! Ez a Tőled megszokottnál is ütősebb. Csak így tovább. Ezt is nehezen tudják lenyelni és a java még csak ezután következik.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.