Kerítésen innen

Novák Katalin gonosz, lélektelen döntése

Novák Katalin

Leleplező összeállítás jelent meg a 24. hu-n Novák Katalin köztársaságielnök egyik legutóbbi embertelen döntése kapcsán.

Alaphír

A Magyar Közlönyben jelent meg két napja Novák Katalin köztársasági elnök határozata, amely szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely előterjesztésére visszavonta egy 30 éves Munkácson született nő, illetve már Magyarországon (Kisvárdán) született 10 éves kislánya állampolgárságát. A 24.hu elsőként írta meg, hogy a döntés alapja a gyermek esetében is a magyar állampolgárságról szóló törvénynek az a parahgrafusa volt, amely szerint visszavonható az állampolgárság attól, aki azt a jogszabályok megszegésével, valótlan adatok közlésével, adatok, tények elhallgatásával a hatóságot félrevezetve szerezte meg.

Érthetetlen döntés

A Blikk az ügyben kereste a Sándor-palota Kommunikációs Igazgatóságát, de csak a közlönyt és az abban megjelent paragrafust idézték. A lapnak a család egyik kisvárdai ismerőse, aki ugyanúgy munkácsi születésű, mint az anyuka, megdöbbentőnek, érthetetlennek nevezte a hírt. Azt mondta, mikor ő szerezte meg az állampolgárságát, meg kellett tanulni magyarul, vizsgázi magyar történelemből, állampolgári ismeretekből.

“Most körül lehet nézni mifelénk, az újabban magyarként itt élő ukránok magyarul sem tudnak, csak a magasabb nyugdíjért jöttek. Miért nem őket vegzálják, miért a becsületes ukránokat nem hagyják békén?”

Kevés az érdemi információ, de….

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Ne hagyja abba az olvasást, a java csak most következik!

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

About Author