Sorting by

×

Novák Katalin megelőzte Orbán Ráhelt – de kik a nyerők a többi kategóriában?

N. Katalin azzal dicsekszik a saját facebook oldalán, pontosabban a @csaladesifjusag oldalon, hogy a Forbes Magazin őt választotta a legbefolyásosabb magyar nőnek. Azt már elfelejtette hozzátenni, hogy a Forbes különböző kategóriákban ismeri el a nők teljesítményét, így van üzlet, média, közélet és kultúra kategória.

Üzlet:

1. Hegedüs Éva (Gránit Bank)
2. Pandurics Anett (Magyar Posta Biztosító)
3. Mészáros Beatric (Opus Global Nyrt.)

Média:

1. Vidus Gabriella (RTL)
2. D. Tóth Kriszta (WMN)
3. Munka Veronika (Telex.hu)

Kultúra:

1. Spengler Katalin (műgyűjtő)
2. Kolosi Beáta (Líra Könyv Zrt., vezérigazgató)
3. Virág Judit (Virág Judit Galéria és Aukciósház)

Közélet:

1. Novák Katalin (családügyi tárca nélküli miniszter)
2. Orbán Ráhel (a miniszterelnök lánya)
3. Varga Judit (igazságügyminiszter)

NK: “A tavalyi évhez hasonlóan idén is az előkelő első helyen szerepelhetek ezen a listán. A munkámmal járó mozgásteret a jövőben is igyekszem arra használni, hogy a magyar emberek érdekét képviselhessem.”

A minimum az lett volna, a tárca nélküli nagyság gratulált volna a másik három kategóriában első helyezettnek vagy ha, megemlíti, hogy kiket is előzött meg a közéleti listán.

Orbán Ráhelről azt írja a Forbes:

“Harmadik gyerekének születése óta szinte teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, miközben a színfalak mögött szinte minden fontos turisztikai ügyletnél már a második mondatban elhangzik az ő, vagy férje, Tiborcz István neve. Miután a járvány a teljes idegenforgalmat a padlóra küldte, a holdudvarához sorolt Magyar Turisztikai Ügynökség piactorzító befolyása a kormányközeli vállalkozóknak osztogatott támogatásoknak köszönhetően nagyobb, mint valaha.”

Nyakatekert egy indoklás ez, annyi szent. Most akkor Ráhel vagy Tiborcz a harmadik? Vagy itt már érvényesül a gender semlegesség?

Egyenlő pályák, egyenlő esélyek? Ja, nem ez hülyeség a javából

Csak önfényezésre futotta Novák Katalin tárca nélküli miniszter asszonynak, akinek annyi a különféle titulusa, hogy felsorolni is nehéz. Kétes dicsőség ez, azt mondanom sem kell, hogy a másik három kategória sokkal fajsúlyosabb személyeket talált arra érdemesnek, hogy rangsorolja őket. A Közélet kategóriában már fantázia nélkül nyúltak az ismert politikusokhoz.

A 4. Máger Andrea, őt követi Schmidt Mária, majd a 6. Dobrev Klára. A hetedik Tüttő Kata. Ráadásul a 8. helyen Müller Cecília megelőzte Lévai Anikót. Micsoda skandalum!

Végül Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke zárja a sort

“Jogvédő szervezete a magyar államot több ügyben is sikerrel perelte tavaly az Európai Bíróságnál. Például az Orbán-kormány számára politikailag érzékeny tranzitzónák kérdésében. Ezeket hamar fel is számolták, miután Strasbourg kimondta, hogy jogellenesen tartják ott fogva a menedékkérőket. Pardavi a felhatalmazási törvényről, majd a jogállamiságról szóló vitákban is befolyásos szereplője volt az európai vitáknak, szervezetét még Nobel-békedíjra is jelölték.”

A +1. helyre föltették az Egyesült Államokban élő Karikó Katalint, akinek mRNS szabadalmával készült a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinája és aki egyben a BioNTech alelnöke is. Valóban kilóg a sorból, mert nem Magyarországon befolyásos közéleti személyiség, hanem az egész világon elismert tudós, aki Nobel-díjra esélyes.

Bagatell!

Karikó se nem miniszter, se nem párt alelnök, de még csak nem is tisztifőorvos.

 

járvány, harmadik hullám, felhívás

 

 

figyelmeztetés
illusztráció: V.K.
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.