Novák Katalin: vállalom! – Orbán nem hagyott neki sok időt az eddigi miniszteri posztján: távozását „január 1-től gondolom”

A keddi rendhagyó Kormányinfót Orbán Viktor miniszterelnök tartja. A kormányfő az elmúlt év értékelése után újságírói kérdésekre válaszolt. Itt derült ki, hogy ki lehet a 2022-ben leköszönő Áder János utódja a köztársasági elnöki poszton. A Fidesz Novák Katalin családügyi minisztert jelöli a posztra.

A bejelentés után szinte rögtön már a kormányfő és Novák Katalin Facebook-oldalán is megjelent egy kapcsolódó poszt

„Magyarországot képviselni, az egész magyar nemzetet szolgálni – erre az embert próbáló feladatra készülök hittel, lélekkel, szívvel. A köztársasági elnök jelölti felkérést tisztelettel vállalom. Maradok, aki vagyok”

– írta a miniszter a közösségi oldalán.

„Vállalom!”

Megválasztása esetén Novák Katalin két dologban is első lehet:

  • Magyarország első női államfője lenne,
  • a legfiatalabb köztársasági elnök is, mivel mindössze 44 éves.

Magyarországot képviselni, az egész magyar nemzetet szolgálni – erre az embert próbáló feladatra készülök hittel, lélekkel, szívvel. A köztársasági elnök jelölti felkérést tisztelettel vállalom. Maradok, aki vagyok.

A kommentekből…

„Azért attól csak többet kellene tudnunk a „munkásságáról”, mint hogy a fülbevalójával hirdette a Fidesz nagy dicsőségét ! A Köztársasági elnökünknek a példás családanyáról is tudni kellene, a szakmai múltját is értékelendőnek kellene bemutatni.”

„Legjobb döntés! Jó döntés.Hajrá Magyarország”

„Katalin Asszony! Megfontoltsága, munkabírása, értékrendje, tudása, hite, akarata, kitartása számomra példa értékű volt eddig is. Hajrá! ”

„Az egész nemzetet?persze… maradsz, aki vagy: fideszes. Te soha nem leszel az egész nemzet elnöke. Ezt te is tudod, legalább magadnak ne hazudjál.”

„Éljen a fidesz féle kommunizmus,ahol minden posztot pártkatona lát el mint egy kommunista országban!!”

„Nem értem. A nagyfőnök szerint a konyhában kellene lennie a pulyákkal, nem ilyen házelnöki, férfimelót csinálnia. Hogyisvanez? Vagy vannak a nők és a nők, akik a kivételek? Làttunk már ilyet önöknél az elmúlt 12 évben lassan. Meleg politikust, aki melegellenes törvényt ír, keresztény politkust, aki drogozik és prostizik. Gondolom ön is most az ilyen kivétel kategóriába esik. Újabb báb kerül egy közjogi méltóság posztjára.”

„Tiszta szívből gratulálok! A magánéletben, a politikában is az egyik legsikeresebb, legbölcsebb személynek tartom!
Sok sikert, jó egészséget kívánok ehhez a feladathoz!”

„Köztársasági elnök is csak fideszes lehet? Tudom! Felesleges kérdés volt. Kívánom, hogy ugyan olyan jól szolgálja az állampártot, mint a Káder Jankó.”

 

Novák Katalin: vállalom! - Orbán nem hagyott neki sok időt az eddigi miniszteri posztján: távozását "január 1-től gondolom"

One thought on “Novák Katalin: vállalom! – Orbán nem hagyott neki sok időt az eddigi miniszteri posztján: távozását „január 1-től gondolom”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük