Novák Katalin úgy érezte, hogy meg kell nyilatkoznia Rácz Zsófia kinevezése ügyében. Feltehetően nem gondolta végig, mert elég falsra sikerült a magyarázkodás.

Mi a dráma tárgya…?

Magyar Hírlapnak adott interjújában védte meg Rácz Zsófia kinevezését Novák Katalin. Emlékezetes, Rácz úgy kaphatja meg a helyettes államtitkári posztot, hogy miután Novák bejelentette a jelölését, kiderült, hogy még nincs diplomája, ezért gyorsan törvényt módosítottak: az ifjúságpolitikáért felelős helyettes államtitkár lehet nem diplomás ember is.

Novák szerint mindezzel nincs baj

Rácz Zsófi még nem kapta meg a kinevezését, tehát szó nincs utólagos törvénymódosításról, ahogy sokan terjesztik.

De még azt is hozzátette:

Nem általánosan nyitottuk meg a lehetőséget, tehát mostantól nem lehet helyettes államtitkár bárki, akinek nincs diplomája. A változás kizárólag az ifjúságpolitikáért felelős helyettes államtitkári munkakörre vonatkozik.

Sőt, az interjúból az is kiderül, hogy aki Ráczot támadja, annak valójában nem azzal van baja, hogy törvényt módosítottak a kinevezéséért, hanem azzal, hogy fiatal és nő. Ahogy azt is megtudjuk, hogy az új helyettes államtitkár feladata az lesz, hogy a kormány a saját nyelvükön szólítsa meg a fiatalokat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét