Igazi november – Égen, földön időjárás…

Senki ne készüljön mostanában kellemes “kirándulóidőre”. A mozgás azonban ilyen időjárás mellett is fontos, úgy, hogy kisebb sétákat, érdemes betervezni, mert különösen most amikor egyes megfigyelések szerint, nem csak a koronavírus támad újra, de megérkezett a minden őszi, téli influenza vírus is, amit az elmúlt évben a maszkviselésnek köszönhetően sikerült kicseleznünk.

Napos enyhe, de ködös idő várható

A következő napokban jelentős légköri eseményektől mentes időjárás várható. A magasban érkező enyhébb levegő hatására ismét nő a ködhajlam, így lesz szürke ködfelhőzet is, mely szeszélyes eloszlásban tud elvékonyodni a nappali időszakban.

Az Eumet szerint, napos, enyhébb és tartósan párás, ködös, rétegfelhős, hűvös területek váltakozása jellemzi az időjárást. A Dunántúl térségében, a Duna vonalában, illetve délen lehet sok napsütés, ott helyenként talajszinten élénkebb D-i szél fúj, míg az ország északkeleti harmadán a makacsabb, szürke ködfelhőzet és köd látszik valószínűbbnek, de ezeken a tájakon is előfordulhat kis körzetekben napsütés. Éjszaka terjeszkedik a köd és a ködfelhőzet.

Kedden és szerdán csendes, szürke, hűvös ködös idő vár ránk.

A hét második fele

Csütörtökön eléri térségünket egy gyenge hidegfront. Erősen felhős, borongós idő ígérkezik, elszórtan kisebb esőkkel, a Dunántúlon megélénkülő ÉNY-i széllel. – Pénteken változóan felhős-napos, csapadékmentes idő ígérkezik, keleten néhol szürke ködfelhőzettel. A légmozgás gyengének ígérkezik.

Szombaton is maradni látszik a változóan felhős-napos időjárás, gyenge légmozgással, itt-ott makacsabb ködfelhőzettel, köddel.

Vasárnap napos és ködös, ködfelhős tájak váltakoznak, és gyenge marad a légmozgás, többnyire ÉK-i irányú.

Kicsit távolabb!