Azonosították a novicsokos támadókat – persze, hogy oroszok

A brit rendőrség azonosíthatta a Szergej Szkripal  és lánya, Julija ellen novicsok idegméreggel elkövetett merénylet feltételezett elkövetőit. A nyomozók biztosak abban, hogy oroszokról van szó.

A nyomozáshoz közel álló források azt mondták a Press Associatonnek, hogy a feltételezett elkövetőket a biztonsági kamerák felvételei és az országba a támadás előtt belépők adatainak összevetése alapján sikerült azonosítani.

A volt orosz-brit kettősügynök, Szergej Szkripal és a lánya, Julija elleni, a dél-angliai Salisburyben, novicsok hatóanyagú idegméreggel elkövetett merénylet sikertelen volt, mindketten túlélték a támadást. Nemrég azonban egy nő, Dawn Sturgess és élettársa, Charlie Rowley is érintkezésbe került a mérgező anyaggal – a hatóságok szerint annak az adagnak a maradékával, amelyet Szkripalék ellen használtak. A nő belehalt a mérgezésbe, a férfit továbbra is kórházban ápolják.

A nyomozók szerint a párt valószínűleg azért érte a mérgezés, mert összeszedtek egy eldobott parfümös üvegcsét egy parkban vagy Salisbury központjában. A nő vélhetően a bőrére fújt az üvegben lévő folyadékból – tízszer több idegméreg érte őt, mint Szkripalt.

(Forrás: hvg.hu)

Kapcsolódó:

Meghalt az angliai mérgezés egyik áldozata

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük